Hlavní obsah

Ostrava bronz neobhájila. Bolí to více než zánět slinivky břišní, povzdychla si kapitánka Nachmilnerová

Ostrava

V slzách zakončily souboj o bronzové extraligové medaile volejbalistky TJ Ostrava. V rozhodujícím tiebreaku třetího utkání proti Královu Poli byly na domácí palubovce dva míče od obhajoby třetí příčky, přesto se musely před svými soupeřkami po porážce 2:3 sklonit.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Kapitánka ostravských extraligových volejbalistek Iva Nachmilnerová

Článek

„Do dnešního dne jsem si myslela, že největší bolest je zánět slinivky břišní, ale tenhle dnešní zápas to překonal," soukala ze sebe smutná kapitánka ostravských volejbalistek Iva Nachmilnerová. „Nevím, zda se na nás podepsala větší únava klíčových hráček, nebo se jen Brňanky na ty poslední dva rozhodující zápasy lépe vyspaly, ale bolí to. Protože když se vám celou sezónu daří a pak rozhodnou dva balóny o tom, že zůstanete bez medaile, tak je to hodně hořký konec," hodnotila Nachmilnerová.

Ostravanky v souboji o bronzové medaile vyhrály první domácí utkání 3:0, další dva zápasy v sérii hrané na dvě vítězství ovládly v tiebreaku Brňanky dvakrát 3:2. V obou zápasech přitom volejbalistky Ostravy po vítězném prvním setu sahaly i po zisku druhého. „Je to škoda. Dvakrát jsme nezvládli koncovku setu a tiebreak, ale takový je sport. Rozhodly dvě tři malé věci," přemítal trenér TJ Ostrava Zdeněk Pommer. „Teď samozřejmě cítíme zklamání, protože je velký rozdíl mít a nemít medaili. Na druhou stranu jsme měli sezónu letos obrovsky dlouhou. Povedly se nám zápasy v domácím i evropském poháru, takže sezónu hodnotím kladně," řekl Pommer.

V sezóně ostravské hráčky Brno dokázaly ve většině utkání porazit. Vyřadily je i v evropském poháru. „Ale určitě jsme kvůli tomu nejdůležitější sérii sezóny nepodcenily. Neporazil nás nějaký outsider. Brno je profesionální tým s mnohem vyšším rozpočtem, než máme my. Na začátku sezóny posílili, mají na soupisce slovenské reprezentantky i šikovné americké blokařky. Takže zase zůstaňme na zemi. Ostrava má rozpočet, jaký má, a i když hráčsky nejsme zase tak obsazení, jako třeba zrovna Brno, dokázali jsme s tímhle týmem velké věci," upozorňovala Nachmilnerová.

Zatímco Ostrava sahala po teprve druhém bronzu v historii klubu, hráčky Králova Pole se po těsné výhře v Ostravě pomazlily s bronzovými medailemi už po deváté. „Medaile je po pro nás po velmi těžké sezóně velmi vzácná a musíme si ji všichni vážit. Obzvláště po takové sérii. K Ostravskému týmu cítíme velký respekt, protože jejich výkony v celé sezóně byly skvělé," vysekl poklonu protivníkovi slovenský trenér Králova Pole Marek Rojko. „I dnešní zápas byl vyrovnaný a rozhodly jej maličkosti. Jsme šťastné, protože na začátku sezóny nikdo z nás tak obrovský úspěch nečekal," pokračovala kapitánka VK Královo Pole Michaela Doležalová.

Reklama

Související témata: