Hlavní obsah

Evropský šampionát basketbalistek byl slavnostně zahájen, ožil i bývalý pivovar

Hradec Králové

Prezident evropské basketbalové federace FIBA Europe Turgay Demirel dnes po desáté hodině večer slavnostně zahájil mistrovství Evropy basketbalistek v Praze a Hradci Králové. Turnaj začne v pátek po poledni a potrvá do 25. června, kdy bude korunován nový šampión.

Foto: David Taneček, ČTK

Před hradeckým zimním stadiónem v prostoru nazvaném Basket Square bylo slavnostně zahájeno Mistrovství Evropy basketbalistek. Zleva jsou patronky šampionátu, vicemistryně světa Ivana Večeřová a Eva Hlaváčková Vítečková.

Článek

"Česká republika byla vždy velmi dobrý hostitel velkých turnajů a jsem si jistý, že jím bude i tentokrát. Stejně tak věřím, že nás čeká skvělý turnaj, který si fanoušci užijí," řekl Demirel. "Tímto prohlašuji turnaj za zahájený," dodal turecký šéf evropského basketbalu.

"Rád bych poděkoval všem, bez kterých by takový turnaj nebylo možné zorganizovat. A věřím, že všichni udělají vše pro to, aby toto mistrovství bylo úspěch, o kterém se bude mluvit i v příštích letech," pronesl výkonný ředitel FIBA Europe a bývalý český reprezentant Kamil Novák.

Během slavnostního zahájení ve fanzoně před zimním stadiónem v Hradci Králové byla rovněž poprvé představena kouzelná víla Shiny, která je oficiálním maskotem šampionátu. Největší aplaus sklidily zpěvačka Olga Lounová, autorka oficiální hymny turnaje Time to Shine, a cheerleaders, které ji doprovázely. Večer vyvrcholil videomappingem, při které ožila protilehlá budova bývalého pivovaru do rytmu piana.

Reklama

Související témata: