Hlavní obsah

Senzační los! České mistry čeká Barcelona i soupeř z Itálie

Praha

A je jasno! České mistry prověří v základní skupině nejprestižnější evropské klubové soutěže hodně slavní soupeři. Mohou se těšit na souboje s gigantem z Barcelony i soupeřem z Itálie.

Foto: Sport.cz

Kapitán futsalové Chrudimi Lukáš Rešetár se trefil. Tipoval, že los Ligy mistrů pošle české šampióny do Itálie a zahrají si i proti Barceloně.

Článek

Když vytáhnou z losovacího osudí Barcelonu, napětí stoupá a fanoušci jsou v pozoru kdekoliv na světě. S tímhle soupeřem by se rád utkal každý. Podobné chvilky si teď užil český šampión z Chrudimi při losu základních skupin UEFA Futsal Cupu - futsalové Ligy mistrů. A povedlo se. Čeští šampióni vyzvou dvojnásobné vítěze soutěže, maďarský Györ a italské Luparense, které bude skupinu v říjnu hostit.

„S Barcelonou se utkáme jíž potřetí," poznamenal sportovní manažer Chrudimi Petr Horák. Jeho tým vyhrává tuzemskou nejvyšší soutěže pravidelně, což zvyšuje šanci, že se dočká střetu s katalánským gigantem. Naposledy se hrálo dokonce v Česku, Barcelonu podporoval při utkání dokonce i její český fanklub.

Teď se oba týmy srazí v Itálii. „Bude to pro nás premiéra. Nikdy jsme tam nehráli. S italským týmem to bude naše první konfrontace," připomněl. Český mistr by rád proklouzl do další fáze soutěže, která se hraje novým systémem. Do další fáze projdou tři nejlepší celky. „Máme těžké soupeře. Ale pokud postoupíme, tak to bude dobrý," poznamenal po losu manažer Chrudimi.

Jako prorok se ukázal kapitán týmu Lukáš Rešetár. „V Itálii jsme s Chrudimí ještě nehráli, takže bych si zahrál rád možná právě tam. A z prvního koše bych si osobně přál Barcelonu," netajil se před losem na klubových stránkách. Přání mu vyšlo stoprocentně.

Základní skupina 4 UEFA Futsal Champions League
FC Barcelona (Španělsko)
FK ERA-PACK Chrudim (Česká republika)
ETO FC Györ (Maďarsko)
Luparense C/5 (Itálie, hostitel skupiny)

Reklama

Související témata: