Hlavní obsah

Na basketbalisty Ústí čeká ostrá premiéra. S pěti novými cizinci se zúčastní mezinárodního turnaje

Ústí nad Labem

Pět nových zahraničních hráčů a premiérový start týmu v evropské pohárové soutěži. To jsou nejpodstatnější atributy, které provázejí basketbalisty Ústí nad Labem na prahu nové sezóny. „Chceme obstát a postoupit ze skupiny,“ říká generální manažer ústeckého klubu Tomáš Hrubý v rozhovoru pro Sport.cz. o účasti v Alpen Adria Cupu.

Foto: Josef Pešout

Tomáš Hrubý.

Článek

Jako tradičně jste znovu obměnili sestavu cizinců ve vašem celku. Můžete představit přicházející posily?

Rozehrávač Evan Singletary má za sebou angažmá ve slovenském Svitu, kde patřil k osobnostem tamní ligy. Informovali jsme se o něm u generálního manažera i trenéra Svitu a dostali jsme dobré reference i co se týče hráčovy role nejen na hřišti, ale i v šatně. Donald Lee Robinson hrál před dvěma lety v Jindřichově Hradci, kde prožil velice dobrou sezónu. Kanaďan Josh Wolfram, který měří 210 centimetrů, působil ve Švédsku. Velmi dobře se jeví Spencer Svejcar, je hladový po míči a nevynechá díky bojovnosti ani centimetr na palubovce. Další novou tváří je Joshua Treadwell.

Povedlo se vám naplnit strategii s angažováním cizinců?

Věřím, že jsme udělali maximum. Nestavíme tým, aby byl špatný (úsměv). Chceme vytvořit co nejlepší družstvo, jak jen to bude možné. Kvalita se ukáže až časem. První analýza může přijít po pěti šesti kolech nejvyšší ligové soutěže.

Jak probíhá příprava?

Porazili jsme doma Drážďany, prohráli jsme s polským soupeřem Wielkopolski. A košem v poslední vteřině jsme podlehli Brnu při exhibičním utkání v Hodoníně. Čeká nás odveta v Německu a další zápasy včetně turnaje v Jindřichově Hradci.

Co pro Ústí nad Labem znamená účast v Alpen Adria Cupu?

Je to pro ústecký basketbal naprostá novinka. Začínáme už 27. září v domácí hale s rakouským Štýrským Hradcem, dalšími celky ve skupině jsou slovinský mistr z roku 2015 Domžale a slovenské Levice.

Stanovili jste si cíle pro účinkování na mezinárodním poli?

Chceme zabojovat o postup ze skupiny, což představuje umístění do druhé příčky. Po organizační stránce jsme na Alpen Adria Cup připraveni, bude fungovat standardní model jako při ligových zápasech.

Reklama

Související témata: