Hlavní obsah

Welsch odchází z NBA do Málagy, tvrdí španělský tisk

MÁLAGA

Český basketbalista Jiří Welsch zřejmě odejde ze zámořské NBA do španělského mistrovského týmu Unicaja Málaga. Podle španělských médií by měl s vedením klubu, jenž letos hrál osmifinále Evropské ligy, v nejbližší době uzavřít dvouletou smlouvu. O Welsche měly podle španělských internetových serverů zájem také konkurenční kluby Tau Cerámica Vitoria a FC Barcelona, ve hře údajně bylo i petrohradské Dynamo.

Foto: archiv

Jiří Welsch (na archivním snímku vlevo)

Článek

Šestadvacetiletý křídelní hráč strávil v nejprestižnější soutěži světa NBA čtyři sezóny, naposledy nastupoval za Milwaukee Bucks. Tam však ve druhé polovině sezony většinou seděl jen na lavičce náhradníků a na konci června mu vypršela smlouva. Předtím působil také v Golden State, Dallasu, Bostonu a Clevelandu.

Český reprezentant přitom doufal, že jeho kariéra v zámoří bude pokračovat i po letní pauze. "Mojí jednoznačnou prioritou je zůstat dál v NBA. Tak na šedesát nebo sedmdesát procent věřím tomu, že se to nakonec povede," řekl v květnu Welsch, po Jiřím Zídkovi druhý český hráč v NBA.

Welsch se nyní připravuje v Opavě s českou reprezentací na kvalifikaci mistrovství Evropy, která se uskuteční na přelomu srpna a září. Dnes nebyl Welsch k zastižení.

Reklama

Související témata: