Hlavní obsah

Máme silný kádr, ale musíme fungovat jako tým, uvažuje liberecký kapitán Správka o titulu

Liberec

Po roční pauze a „pouhém“ bronzovém umístění v extralize touží volejbalisté Dukly Liberec znovu po tom, aby usedli na český klubový trůn. Velkou motivací jsou pro ně mistrovské tituly z let 2015 a 2016. „Podle jmen máme silný kádr, ale musíme fungovat jako tým,“ uvažuje kapitán libereckého družstva Aleš Správka na prahu nového extraligového ročníku v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Liberecký kapitán Aleš Správka

Článek

Je vám osmatřicet let. Do kolikáté sezóny v nejvyšší soutěži vstupujete?

Pokud jde o mne, tak do osmnácté nebo devatenácté. Tak nějak to asi bude (úsměv). Spíš, než moje bilance mě zajímá současnost Dukly. V sestavě máme spoustu hvězd a je předpoklad, abychom potvrdili kvality. Ale dopředu se nedá říci, jestli se letos Dukle podařilo sestavit nejsilnější celek v extralize.

Jaká je podle vás strategie klubu směrem do právě se rozbíhající extraligové sezóny?

Hodně jsme posílili. Aleš Holubec a Honza Štokr se zkušenostmi ze zahraničí i z reprezentace jsou super hráči. Nový je i Patrik Indra. Během soutěže se chceme sehrávat tak, abychom byli na úrovni po zdravotní i fyzické stránce před play off a v něm se pokusíme vyhrát titul.

Kompletně jste se sešli až po návratu trenéra Nekoly a několika reprezentantů z mistrovství Evropy.

Kluci se vrátili zdravě sebevědomí a rychle se začlenili do přípravy. Společně dřeme v tréninku i při hře a reprezentanti si uvědomují, že na ně vzhledem k jejich působení v národním týmu budeme spoléhat. Zároveň vědí, že Dukla je jejich zaměstnavatelem, jemuž chtějí odvádět co nejlepší výkony.

Co očekáváte od extraligy?

Vnímáme změny i v jiných klubech. České Budějovice, Kladno a Karlovarsko budou mít taky silné týmy. Družstva ze špičky tabulky mají širší kádry i s kvalitními borci na lavičkách. Záleží na tom, komu vyjde forma a momentálně se zdá, že je několik aspirantů, kteří cítí velkou šanci na titul.

Reklama

Související témata: