Hlavní obsah

Bíza a zraněný Kubala získali v Lucernu svou první medaili

LUCERN

Michal Bíza s Přemyslem Kubalou získali v úterý v Lucernu svou první medaili na mezinárodní scéně plážového volejbalu. Z posledního turnaje Evropského okruhu před finálovými boji v Haagu si odvezli bronz po výhře nad Nizozemci Numerdorem se Schuilem 2:1. Poslední výměny přitom Kubala dohrál s vykloubeným ramenem.

Foto: United sport partners

Michal Bíza

Článek

"Za stavu 11:7 jsme se ve výskoku srazili s Numerdorem, rameno mi znovu vyskočilo, ale hodil jsem si ho zpátky. Zápas vlastně dohrál Bizon na druhou přes nebo esem," popsal pro ČTK Kubala, jehož pravé smečařské rameno trápí už od loňské sezony a kvůli vykloubení vzdal předčasně červencový turnaj Světového okruhu v Montrealu.

"Mám povolené vazy, až se vrátíme, musím znovu za doktorem Vítem Dvořákem," povzdechl si bývalý šestkový reprezentant Kubala. Bitvu o bronz ale nechtěl vzdát. "Musel jsem to dohrát. Takhle blízko medaile jsme ještě nikdy nebyli, Bizon by mi to neodpustil," dodal volejbalista mistrovského týmu DHL Ostrava.

Turnaj v Lucernu vyhráli Němci Julius Brink a Christoph Dieckmann, jimž česká dvojice podlehla v semifinále 18:21 a 13:21. Ženský turnaj skončil triumfem řeckých favoritek Arvanityové s Karadassiuovou, které ve čtvrtfinále poslaly do oprav nakonec páté Lenku Háječkovou s Petrou Novotnou.

Evropský šampionát se uskuteční v Haagu od 24. do 27. srpna.

Výsledky:
Muži:
Semifinále: Brink, Ch. Dieckmann (Něm.) - Bíza, Kubala (ČR) 2:0 (18, 13).
O 3. místo: Bíza, Kubala - Numerdor, Schuil (Niz.) 2:1 (-15, 18, 10).
Finále: Brink, Ch. Dieckmann - Kais, Vesik (Est.) 2:0 (17, 14).
Ženy:
Finále: Arvanityová, Karadassiuová (Řec.) - Hakedalová, Törlenová (Nor.) 2:1 (18, -20, 15).
O 3. místo: Keizerová, Leenstraová (Niz.) - Pohlová, Rauová (Něm.) 2:1 (16, -18, 12).

Reklama