Hlavní obsah

Brno - Kaštela 3:1Brněnští volejbalisté postoupili do třetího kola Vyzývacího poháru

Brno

Volejbalisté Brna porazili v odvetě druhého kola Vyzývacího poháru chorvatského mistra Mladost Kaštela 3:1 a po výhře 3:0 v prvním zápase si zajistili postup. V třetím kole se střetnou s ukrajinským mistrem Lokomotivem Charkov. První zápas se bude hrát ve středu 6. prosince v Brně.

Článek

Svěřenci trenéra Ondřeje Marka museli po slabším vstupu do utkání o dnešní úspěch tvrdě bojovat. Začali hodně vlažně, často chybovali a dlouho hledali koncentraci. Na herní výpadky také doplatili ztrátou úvodního setu, který prohráli 18:25.

"Chtěli jsme dát příležitost i dalším hráčům z našeho kádru, kteří tak často nenastupují. I když jsme věděli, že to nebude jednoduché. Bohužel se to nepovedlo. Očekával jsem, že příležitost využijí lépe," řekl po utkání trenér Ondřej Marek.

Ve druhém dějství domácí volejbalisté zpřesnili hru na síti, těžili i z důrazného podání a soupeři umožnili uhrát pouze 15 bodů. Chorvatský mistr se ještě vzepjal k odporu ve třetím dějství, v němž dlouho držel vyrovnanou partii. Hosté ale nezvládli koncovku a tím definitivně padla jejich postupová naděje. Závěr se už odehrál zcela v režii brněnského týmu, jehož hlavními oporami byli smečař Michal Hrazdira a univerzál Stefan Okošanovič.

"Jsem rád, že se nám podařilo postoupit. Zápas nám ukázal i slabiny, na kterých musíme zapracovat. Utkání s Charkovem bude trochu krokem do neznáma. Zatím o soupeři víme, že je mistrem Ukrajiny a má podobný věkový průměr jako my," uvedl Marek.

2. kolo Vyzývacího poháru volejbalistů - odvetný zápas:
Volejbal Brno - Mladost Kaštela (Chorv.) 3:1 (-18, 15, 19, 16)
Rozhodčí: Skibickij (Ukr.), Akbulut (Tur.). Čas: 96 min. Diváci: 310.
Sestava a body Brna: Červinka, Římal, Mendoza 1, Okošanovič 20, Hrazdira 17, Pražák 9, libero Weber - Boula 2, Klapal 6, Handlíř 5. Trenér: Marek.
Nejvíce bodů Kaštely: Sestan 15, Norman 12, Giljanovič 9. První utkání 3:0, postoupilo Brno.

Reklama

Související témata: