Hlavní obsah

Byla to dobrá zkušenost, říká volejbalista Štokr o Všechnopárty

Ústí nad Labem

Nejlepším hráčem severočeského derby v extralize mezi volejbalisty Ústí nad Labem a Dukly Liberec byl podle očekávání liberecký univerzál Jan Štokr. Na ústecké palubovce dovedl svůj tým k vítězství 3:0. A to den poté, co vystupoval jako host v pátečním televizním pořadu Všechnopárty. „Byla to dobrá zkušenost,“ usmál se Štokr při rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Štokr z Liberce.

Článek

Jak jste se cítil v roli účinkujícího v televizní talk show Karla Šípa?

Při angažmá v Itálii jsem byl zvyklý na mediální zájem, ale osobně ho nevyhledávám. Současně si myslím, že je příjemné a hezké, že se někdo z volejbalu dostal do tohoto pořadu. Kdybych tam ale viděl místo sebe někoho jiného, tak se asi pobavím víc (úsměv). Celkově to však bylo super a pro mě nová zkušenost. Jak jsem už naznačil, jsem v tomto směru zdrženlivější.

Zůstaňme tedy u volejbalu. Co říkáte na výhru Liberce v extralize v Ústí nad Labem?

Byl to napínavý zápas, i když výsledek 3:0 pro Duklu tomu nenapovídá. Ze začátku jsme měli se soupeřem problémy, pak jsme se zlepšili, ale nic extra to z naší strany nebylo. Ústí hrálo bojovně a je lepší než v minulé sezóně. Má ve své hale dobrý stánek s podporou publika a může potrápit kohokoliv.

V čem vidíte ještě rezervy liberecké Dukly?

Asi v dílčí nedůslednosti a nekoncentrovanosti. Občas ztrácíme soustředěnost, což je naše slabší stránka. Dnešní moderní volejbal je o chybách.

Jaký máte nejbližší cíl?

Přál bych si, abychom s Duklou Liberec postoupili do dalšího kola Poháru CEV, kde bychom narazili na italskou Veronu. Vrátil bych se s českým týmem do Itálie, kde jsem na klubové úrovni působil devět let. A věřím, že případný úspěch v evropském poháru je velkou motivací i pro mladé kluky v našem celku. Může to být volejbalový zážitek na celý život.

Reklama

Související témata: