Hlavní obsah

Hrbková po rozhodujícím gólu četla do dvou ráno gratulace k výhře

Poté co Michaela Hrbková na mistrovství světa poslala gólem dvě vteřiny před koncem zápasu české házenkářky do čtvrtfinále a rumunské soupeřky balit kufry, strhla se lavina radosti na hřišti i gratulací na internetu. Šťastná střelkyně je po vítězství 28:27 četla až do dvou hodin do rána a měla radost, že překvapivá výhra probudila zájem lidí o házenou. Češky se ve středu od 17:30 postaví Nizozemsku.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz , ČTK

Česká házenkářka Michaela Hrbková při utkání s Polskem.

Článek

Hráčky porážku favorita oslavily přímo na hřišti zpěvem písně Macejko, Macejko od slovenské skupiny Senzus a zopakovaly si ji i v autobuse. Potom na hotelu ulehly do postele. "S Růčou (Petrou Maňákovou) jsme si ani nepovídaly a jen jsme listovaly v mobilu na internetu a četly jsme si gratulace a komentáře. Usnuly jsme až kolem druhé ráno. Podařil se nám neskutečný úspěch a jsem ráda, že to přitáhlo lidi," uvedla Hrbková.

Zároveň ji potěšilo, že tým zvítězil i přes špatná proroctví. "Byli někteří rýpalové, kteří nám nevěřili a říkali, že dostaneme na prdel. I kdybychom vyhrály zlato, stále se najdou takoví, kteří nás budou pomlouvat," řekla Hrbková.

Forma ji trápí

Doplnila, že osobně by negativní komentáře měla přestat číst. "Dost si je beru. Vím, že zrovna tohle není můj turnaj a nemám formu, jakou bych si představovala. Ale když mi někdo píše, že jsem hvězda z bundesligy, já ze sebe nic takového nedělám. Taky mě trápí, že nehraju, jak bych chtěla," přiznala Hrbková.

Rozhodující brankou proti Rumunsku se ale může vše zlomit. "Byla bych za to ráda. I když jsem třeba v zápase zoufalá, nevzdávám se a snažím se bojovat až do konce. Když mě trenér proti Rumunsku poslal na posledních deset minut, řekla jsem si, že teď, nebo nikdy," dodala Hrbková.

Do čtvrtfinálového zápasu s Nizozemskem dají Češky podle ní vše. "Není se na co šetřit. Jsou sice běhavé, ale v této fázi už je nám jedno, na koho půjdeme. Musíme tomu věřit a bojovat a nevzdávat se do poslední chvíle. Šance tam je a uděláme vše pro to, aby bylo další překvapení. Stát se může cokoliv," zakončila Hrbková.

Češky v Německu postupem mezi nejlepší osmičku vybojovaly historický výsledek České republiky. Dosud jím bylo 9. místo z roku 1993.

Reklama