Hlavní obsah

Toronto - Milwaukee 131:127 PPDeRozan v NBA nastřílel 52 bodů a vylepšil rekord Toronta

Basketbalisté Toronta zvládli v NBA pondělní přestřelku s Milwaukee a po výhře 131:127 po prodloužení natáhli domácí sérii bez porážky na 12 zápasů. Hlavní postavou Raptors byl křídelník DeMar DeRozan, který nastřílel 52 bodů a stanovil nový klubový rekord. Sekundoval mu Kyle Lowry s 26 body.

Článek

Kanadský tým měl v prvním utkání v novém roce dlouho navrch, ale jedenáctibodové vedení ztratil a v koncovce prohrával. Půl minuty před čtvrtou sirénou ale domácí z trestného hodu vyrovnali a DeRozan pak svému mužstvu pomohl i dobrou obranou na druhé straně hrací plochy poslat zápas do prodloužení. V něm se pak podílel na rozhodující bodové sérii.

Celkem mistr světa a olympijský šampión proměnil 17 z 29 pokusů z pole a obroučkou mu propadlo všech 13 trestných hodů. "Hrál jako superhvězda," ocenil výkon osmadvacetiletého basketbalisty trenér Dwane Casey po utkání, které bylo reprízou loňského prvního kola play off a které potvrdilo torontskou pozici nejlepšího týmu NBA před vlastními diváky.

DeRozan dal prvních devět bodů Raptors a úvodní čtvrtinu zakončil s 21 body. Na konci zápasu pak překonal Vince Cartera a bývalého spoluhráče Terrence Rosse, kteří drželi klubový rekord s 51 body. "Jasně, že jsem chtěl T-Rosse v tomhle ohledu porazit," smál se DeRozan po zápase.

Přidaná pětiminutovka musela rozhodnout také o vítězi dalšího pondělního duelu, v Chicagu se nakonec radovali hosté z Portlandu po výhře 124:120. CJ McCollum jim k vítězství pomohl 32 body, osmi asistencemi a šesti doskoky, o 22 bodů domácích Bulls se postaral Kris Dunn.

Brooklyn si doma poradil s Orlandem 98:95. Výhrou vstoupila do lednového programu NBA také Minnesota, pro kterou byl výsledek 114:96 s LA Lakers sedmým úspěchem z posledních osmi vystoupení. Timberwolves ani jednou neprohrávali a jejich nejlepším střelcem byl Jimmy Butler s 28 body, ke kterým připojil devět asistencí.

Výsledky zápasů NBA
Brooklyn - Orlando 98:95
Chicago - Portland 120:124 po prodl.
Minnesota - LA Lakers 114:96
Toronto - Milwaukee 131:127 po prodl.

Reklama