Hlavní obsah

Americká trenérka favorizuje české baskebalistky

České basketbalistky jsou v středečním čtvrtfinálovém souboji mistrovství světa favoritkami, míní americká trenérka Anne Donovanová. Tým kouče Jana Bobrovského, který v posledním osmifinálovém utkání podlehl jejím svěřenkyním o 13 bodů, by podle Donovanové měl Brazilky přehrát, přestože v jejich prospěch hraje výhoda domácího prostředí.

Článek

"Vynikající obrana českého týmu by měla na Brazilky platit, protože hrají hodně individuálně. Pokud české hráčky podají v defenzivě takový výkon jako proti nám, tak by jim postup neměl utéci," řekla americká trenérka novinářům v Sao Paulu.

"Samozřejmě bude záležet na hodně okolnostech. Ale český tým podal výborné výkony už na olympijských hrách v Aténách, kde jsem obdivovala jeho herní disciplínu," tvrdila Donovanová.

Její svěřenkyně na šampionátu dominují, přestože se sešly v reprezentaci poprvé od triumfu na olympijských hrách v Aténách před dvěma lety. "Po skončení WNBA jsme se daly dohromady až těsně před mistrovstvím světa, takže jsme neměly vůbec prostor na sehrávání. Ovšem naše hráčky mají výbornou techniku i cit pro souhru a stačilo jim několik společných tréninků," řekla Donovanová.

Americká basketbalistky neprohrály v uplynulých 48 zápasech a v Sao Paulu útočí na třetí titul za sebou. Ve čtvrtfinále je čeká Litva.

Reklama

Související témata: