Hlavní obsah

Polsko - ČR 21:25Házenkáři v prvním ze dvou přípravných zápasů porazili Polsko

Čeští házenkáři v prvním ze dvou přípravných zápasů s Polskem vyhráli na soupeřově půdě v Katovicích 25:21. Reprezentanti navázali na povedené vystoupení na lednovém evropském šampionátu a až na úvod a úplný konec utkání většinu času dominovali. Polsko porazili poprvé po devíti zápasech. Odveta se hraje v sobotu v Zubří.

Článek

Český celek potvrdil, že je na tom v poslední době lépe než Polsko. Zatímco svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše šestým místem na Euru vyrovnali nejlepší umístění samostatné reprezentace na vrcholné akci, soupeř šel od čtvrtého místa na předloňských olympijských hrách výkonnostně rapidně dolů.

Polákům před zaplněnou halou vyšel jen úvod zápasu a v sedmé minutě vedli o tři góly 4:1. Hosté však rychle zabrali a Petrovský ve 12. minutě srovnal na 6:6. Stejný hráč za chvíli poslal český tým dvěma góly do vedení 9:7 a závěr poločasu byl zcela v režii hostujícího mužstva. Díky šňůře čtyř branek šli reprezentanti do kabin s náskokem 14:10.

I v úvodu druhého poločasu Češi dobře bránili a měli navrch. Brzy vedli o šest gólů a v 46. minutě Kašpárek zvýšil už na 21:14. Hosté si pak sedmibrankový náskok chvíli hlídali a přišli o něj až tím, že v samém závěru polevili. To už byl mezi tyčemi gólman Adamík, který nahradil Galiu.

"Myslím, že dnes jsme podali z herního hlediska dobrý výkon. Od desáté minuty jsme hráli výborně v obraně a Polsko jsme skoro k ničemu nepustili. Dostali jsme 21 branek, z tohoto pohledu je to opravdu dobré," uvedl pro svazový web Kubeš.

Do českého týmu se oproti Euru vrátily opory Tomáš Babák či Miroslav Jurka. "Po návratu Tomáše Babáka se opět trochu vylepšila i naše hra v útoku a až na hloupé technické chyby jsme dnes opravdu spokojeni. Po delší pauze po mistrovství jsme odehráli dobrý zápas a máme z toho radost," dodal Kubeš.

Zápasy s Polskem jsou pro reprezentaci poslední prověrkou před červnovým play off kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Rusku.

Přípravné utkání házenkářů v Katovicích:
Polsko - ČR 21:25 (10:14)
Sestava a branky ČR: Galia, Adamík - Hrstka, Bečvář, Jurka, Hanisch 1, Horák 4, Kotrč 1, Kašpárek 4, Babák 4, Šlachta, Petrovský 5, Škvařil, Zdráhala 4, Číp 1, Mubenzem 1, Kasal, Zeman.
Nejvíce branek Polska: Gebala 4, Genda 3. Rozhodčí: Chrzan, Janas (oba Pol.). Sedmimetrové hody: 5/4 - 5/4. Vyloučení: 3:5. ČK: 48. Zeman (ČR). Diváci: 4990

Reklama

Související témata: