Hlavní obsah

Trenér Ježdík začne pikantně

PROSTĚJOV

Třikrát po sobě usedl s basketbalisty Nymburka na domácí trůn, v této sezóně se kouč Michal Ježdík pokusí k titulu přivést ambiciózní Prostějov. Do ligy s ním vstoupí pozítří na horké půdě mistrovského týmu, venku pak hraje i další dva zápasy.

Článek

"V Nymburce půjde jistě o přitažlivý start soutěže a těším se na dobrý basket, ale přes jistou osobní pikantnost to nebude zápas, který by rozhodoval o našem osudu v sezóně. Prostějov si dává za cíl dojít znovu do semifinále a tam na rozdíl od předchozích dvou let uspět. Teprve pak se můžeme bavit o finálové sérii," říká Ježdík opatrně.

Nymburk bude na úvod zřejmě těžkým soupeřem pro nově se tvořící celek Prostějova, kde zůstaly opory Czudek, Miloš, Stuchlý, Nečas i Američan Crisp a během léta ještě přišli pivoti Svoboda (Brno) a Šoška (Kunín), slovenské křídlo D. Novák i americký rozehrávač Butler. "Je tu nejen nový kouč, ale přišlo i dost posil a mým úkolem je vytáhnout z nich to dobré a případné nedostatky potlačit," soudí Ježdík.

"Rozhodně musíme při hře vycházet z dobré obrany, rezervy ještě cítím v doskakování. Mužstvo si zvyká na odlišný styl tréninku, jinou taktiku i nové rozdělení rolí, tak razantní změny chtějí svůj čas," uvažuje Ježdík, jenž vzal tým na soustředění do Litvy a v přípravě mu stavěl do cesty vesměs obtížné zahraniční soupeře. "Potřebovali jsme co nejvíc těžkých utkání. Prohry v nich až tolik nevadí, tým se musí usadit a snad kráčíme správným směrem." Mattoni NBL začne už dnes předehrávkou 1. kola, nováček z Liberce v ní hostí BBK Brno.

Reklama

Související témata: