Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - O'Gorman, Saxton 2:1České beachvolejbalové páry jsou v Číně v osmifinále

Sia-men
Aktualizováno

Oba české páry postoupily na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Sia-menu do druhého kola play off a obsadí nejhůře deváté místo. Pro Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem to znamená největší dosavadní úspěch v seriálu. O účast ve čtvrtfinále čtyřhvězdičkové soutěže budou v sobotu usilovat také Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová.

Článek

Na úvod vyřazovacích bojů Perušič se Schweinerem porazili 2:1 na sety Kanaďany Granta O'Gormana a Bena Saxtona. Rozhodující tie-break vyhráli 15:13. Pro české reprezentanty, kteří začínali v kvalifikaci, to bylo už čtvrté vítězství na čínském písku. O postup do čtvrtfinále budou hrát v sobotu se Švýcary Adrianem Heidrichem a Mircem Gersonem, kteří si rovněž museli účast v hlavní soutěži vybojovat v kvalifikaci. V Sia-menu dosud nenašli přemožitele.

Kolocová s Kvapilovou dnes nejprve neuspěly v utkání o první místo ve skupině a přímou účast v druhém kole play off. S Američankami Summer Rossovou a Sarou Hughesovou prohrály 13:22 a 20:22. V prvním kole ale zvládly zápas proti Polkám Kinze Kolosiňské a Katarzyně Kociolekové, které udolaly 15:12 v tie-breaku.

O postup mezi nejlepší osmičku se české volejbalistky utkají s nasazenými dvojkami Julií Sudeovou a Chantal Laboureurovou, které za sebou mají dvě hladké výhry ve skupině. Loni německé soupeřky dokázaly porazit v semifinále mistrovství Evropy, na kterém získaly stříbrné medaile.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Sia-menu (Čína):
Muži:
Play off - 1. kolo:
Perušič, Schweiner (ČR) - O'Gorman, Saxton (Kan.) 2:1 (18, -14, 13)
Ženy:
Skupina E:
Hughesová, Rossová (USA) - Kolocová, Kvapilová (ČR) 2:0 (13, 20)
Play off - 1. kolo:
Kolocová, Kvapilová - Kolosiňská, Kocioleková (Pol.) 2:1 (18, -17, 12)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články