Hlavní obsah

Boston - Milwaukee 112:96Basketbalisté Bostonu v sedmém zápase vyřadili Milwaukee

Basketbalisté Bostonu v rozhodujícím sedmém zápase prvního kola play off přehráli Milwaukee 112:96 a v semifinále Východní konference NBA vyzvou Philadelphii. Druhé kolo vyřazovacích bojů už začalo v Západní konferenci, kde Golden State porazili New Orleans 123:101.

Článek

Hráči Milwaukee vedli v první čtvrtině o pět bodů, ale ve zbytku zápasu za velké podpory fanoušků dominovali domácí Celtics. Velký podíl na výhře měli hlavně dva hráči - Al Horford a Terry Rozier. Zkušený Horford proměnil 13 ze 17 pokusů z pole a zapsal si 26 bodů. Na stejný počet to dotáhl i rozehrávač Rozier, který trefil pět trojek a přidal i devět asistencí. Dvacet bodů nastřílel nováček Jayson Tatum. Celtics dokázali postoupit i bez svých dlouhodobě zraněných hvězd Kyrieho Irving a Gordona Haywarda.

Bucks nestačilo 32 bodů Khrise Middletona. Dobře zahrál i Eric Bledsoe s 23 body, Janis Adetokunbo se rozloučil se sezónou 22 body a devíti doskoky. Náhradníci Milwaukee prohráli s lavičkou domácích 12:33. "Byla to dobrá série, ale bohužel jsme se nedokázali dostat do druhého kola. Myslím, že jsme byli lepší tým," posteskl si Adetokunbo.

Boston hrál rekordní 31. zápas v historii a připsal si v něm 23. vítězství. "Bylo to na hraně. Šlo o všechno a všichni jsme si to moc dobře uvědomovali. Takhle to bylo celou sezónu, dokázali jsme se v různých okamžicích sebrat a předvést klíčové výkony. Přesně jako dnes," uvedl bostonský Horford.

Semifinále Západní konference začalo soubojem favorizovaných Golden State proti New Orleans. Po vyrovnané první čtvrtině domácí Warriors odskočili v druhé části, kterou ovládli 41:21 a prakticky tak rozhodli o osudu utkání. Klay Thompson přispěl k výhře Warriors 27 body, Kevin Durant dal o bod méně a přidal 13 doskoků. Svůj čtvrtý triple double v kariéře ve vyřazovacích bojích zapsal Draymond Green za 16 bodů, 15 doskoků a 11 asistencí.

Pelicans vedl s 21 body a 10 doskoky Anthony Davis. Jrue Holiday proměnil pouze čtyři ze 14 střel a zůstal na 11 bodech. Rajon Rondo se přiblížil zisku triple double s devíti body, 8 doskoky a 11 asistencemi.

Play off NBA:
1. kolo:
Východní konference - 7. zápas: Boston - Milwaukee 112:96, konečný stav série 4:3.
2. kolo:
Západní konference - 1. zápas: Golden State - New Orleans 123:101.

Reklama

Související témata: