Hlavní obsah

Chci se loučit medailí, říká trenér Titkov k odchodu ze Zubří

Lovosice

Zatímco o titulu v házenkářské extralize mužů je už rozhodnuto a triumf slaví Karviná, boj o bronz vyvrcholí teprve ve středu 23. května rozhodujícím pátým zápasem mezi Zubřím a Lovosicemi. Speciální motivaci bude mít trenér Andrej Titkov, který po třech letech končí svoje působení ve valašském klubu. „Chtěl bych se samozřejmě se Zubřím loučit medailí," řekl Titkov v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: eš, Sport.cz

Trenér Andrej Titkov končí své působení u házenkářů Zubří, loučit se chce medailí.

Článek

Jak hodnotíte dosavadní průběh soubojů o třetí místo?

Přijeli jsme si do Lovosic minimálně pro jednu výhru, což jsme splnili. Stav je 2:2 a rozhodně chceme soutěž zakončit doma vítězstvím. A rozloučit se s diváky co nejlépe, když jsme vyhráli základní část.

Cítí družstvo únavu po náročné sezóně?

Play off nás stálo, a ještě stojí hodně duševních sil. Těžké byla série s Plzní i kvůli emocím. Pro některé naše hráče je to první, pro jiné třeba poslední play off. Před kluky smekám. Chceme dokázat, že to nebyla marná práce.

Co říkáte na titul Karviné?

Pro mě je to překvapivý vítěz extraligy, ale moc Karviné gratuluji. Sezóna je dlouhá a spravedlivá, takže si to asi zasloužili.

Už víte, kam zamíříte po skončení svého angažmá v Zubří?

Jdu do Brna, které hraje také extraligu. Původně jsem si chtěl vzít pauzu, ale po rozhovoru s vedením brněnského klubu jsem se rozhodl, že to vezmu. Ale teď ještě myslím na Zubří a chci se rozloučit bronzovou medailí.

Zubří oznámilo, že vaším nástupcem bude Dušan Poloz. Znáte se?

Já vím, kdo je to Dušan Poloz a on zase ví, že jsem Titkov. Trenérskou rošádu neprobírám, pořád ještě hrajeme v této sezóně.

Co tedy soudíte o právě končícím extraligové ročníku?

Je to jen házená, což není všechno pro život. Jsou i důležitější věci. Pokud jde o ligu, byla tam silná pětka Karviná, Plzeň, Zubří, Lovosice, Dukla Praha. Tato pětice udává tón a má medailové ambice.

Reklama

Související témata: