Hlavní obsah

Pardubice - Svitavy 84:59Stav série 2:1Ligový bronz získali opět basketbalisté Pardubic

Basketbalisté Pardubic získali třetím rokem za sebou bronzové medaile v NBL. V rozhodujícím třetím souboji porazili Svitavy v domácí hale suverénně 84:59. Pro Svitavy je nicméně čtvrtá příčka ligovým maximem. Přinést by jim mohla účast v předkole Evropského poháru, Pardubice by z třetího místa měly jít do kvalifikace o Ligu mistrů.

Foto: Petr Widenka

Opavský pivot Martin Gniadek (s míčem) přispěl k třetí výhře Opavy nad Pardubicemi 15 body.

Článek

Pardubický tým skončil v základní části druhý a měl finálové ambice, ale nezvládl semifinálovou sérii s Opavou. V zápasech play off se Svitavami i podruhé Východočeši uspěli doma. Na úvod série to bylo před týdnem o šest bodů, pak Svitavy vyhrály před svým publikem o osm bodů, ale dnes měla rozhodující bitva jasný průběh.

Pardubičtí vyhráli první čtvrtinu 20:12 a náskok neustále zvyšovali. Brandon Spearman zápas dokončil jako nejlepší střelec večera se 24 body. Medailí uzavřel sezónu i bývalý lídr reprezentace a hráč NBA Jiří Welsch, který na podzim posílil Pardubice z mistrovského Nymburka.

Svitavy letos hrály ligové semifinále vůbec poprvé, ale nestačily na Nymburk. Zopakovat třetí místo z Českého poháru však nedokázaly.

Play off basketbalové ligy mužů; o 3. místo - 3. zápas:
Pardubice - Svitavy 84:59 (20:12, 46:27, 70:43)
Nejvíce bodů: Spearman 24, Švrdlík 18, Půlpán 9 - Roseboro 12, Slezák 10, Puršl 9. Konečný stav série: 2:1

Reklama