Hlavní obsah

Golden State - Houston 115:86Stav série 3:3Golden State si v semifinále NBA vynutilo sedmý zápas

Golden State

Basketbalisté Golden State stále mohou pomýšlet na obhajobu titulu a postup do čtvrtého finále NBA za sebou. V sobotním šestém semifinále vymazali ztrátu 17 bodů a díky vítězství 115:86 v Houstonu srovnali na 3:3 na zápasy. Stejně jako ve druhé sérii mezi Bostonem a Clevelandem tak postupujícího určí rozhodující sedmý zápas.

Článek

Hostům kvůli zranění chyběl rozehrávač Chris Paul, ale Rockets to v úvodní části vůbec nevadilo. Zejména zásluhou Jamese Hardena, který dal 15 bodů, ji ovládli 39:22. Warriors se ve druhé části zvedli, ale od šaten odcházeli v poločase se ztrátou deseti bodů.

Po přestávce už se Golden State rozjel naplno a vývoj otočil. Velkým dílem k tomu přispěla zlepšená obrana a dobrá střelba dvojice Klay Thompson, Stephen Curry. Domácí tak druhou půli ovládli poměrem 64:25 a vynutili si sedmý zápas, který je na programu v pondělí.

"Nevím, proč hrajeme takhle. Asi to je prostě část naší osobnosti," řekl po dalším obratu trenér Golden State Steve Kerr a připomněl, že vyřazení jeho týmu hrozilo také před dvěma lety v semifinále. "Nechtěli jsme končit takhle a máme, co jsme chtěli," přidal.

"Hádám, že po mně budete chtít, abych řekl, že jsem se pro takové zápasy narodil. Nevím, ale stoprocentně právě proto každý den trénuju, abych byl takových věcí schopen. Takže myslím, že vlastně můžu říct, že jsem se pro to narodil," přidal Thompson, který nasbíral 35 bodů a navíc přidal devět trojek ze 14 pokusů. "Klay hrál neuvěřitelně. Ale hlavně díky jeho práci v obraně. Ten kluk je jako stroj," přidal Kerr.

Finále Západní konference play off NBA - 6. zápas:
Golden State - Houston 115:86, stav série 3:3.

Reklama