Hlavní obsah

Házenkářský brankář Štochl po 12 letech ukončil kariéru v Berlíně

Berlín

Házenkářský brankář Petr Štochl ukončil po dvanácti letech kariéru v klubu Füchse Berlín. Dvaačtyřicetiletý veterán v neděli nastoupil v závěrečném kole bundesligy a rozloučil se výhrou 28:23 nad Hüttenbergem. V nadcházejícím play off kvalifikace mistrovství světa proti Rusku by se měl v dresu české reprezentace rozloučit s kariérou.

Foto: Pavel Lebeda/ch.cz

Brankář Petr Štochl končí v Berlíně

Článek

Štochl chytal za berlínské "Lišky" od roku 2006 a stal se jednou z klubových legend. Zažil postup do bundesligy, Final Four Ligy mistrů, výhru v Poháru EHF i na klubovém mistrovství světa. Německého titulu se s Füchse nedočkal, v uplynulé sezoně skončil tým třetí.

"Moje tělo by ještě určitě vydrželo další dva roky, ale já sám cítím, že teď je správný čas skončit," uvedl Štochl pro www.bz-berlin.de s tím, že se vrátí do rodné Plzně.

"Největší radost z toho mají moji rodiče. Těším se, že si budu moci dát o jedno dvě piva více na terase, těším se na grilovačky, více klidu, na tenis, jízdu na kole, lyžování, hokej. Na všechny ostatní sporty, které teď budu moci dělat," dodal Štochl.

Po konci kariéry v klubu ještě vypomůže reprezentaci v boji o mistrovství světa proti Rusku. V pátek národní tým nastoupí v úvodním duelu play off doma v Plzni, jejímž je odchovancem. Zatím není jasné, zda s českým celkem odcestuje i na odvetu do Permu.

Reklama