Hlavní obsah

ČR - Chorvatsko 58:60 Basketbalistky po nepovedené úvodní čtvrtině podlehly Chorvatkám

České basketbalistky dnes podlehly 58:60 Chorvatsku a prohrály druhé přípravné utkání za sebou. Zápas v pražské hale Královka rozhodla první čtvrtina, kterou výběr trenéra Štefana Svitka prohrál o 14 bodů a navzdory náporu v posledním dějství už ztrátu smazat nedokázal.

Článek

"Nasazením jsme se vrátili zpět do zápasu, ale celkově nejsem s naší hrou spokojený. Bylo tam nasazení, ale udělali jsme moc chyb," uvedl v tiskové zprávě Svitek. "Na druhé straně jsme měli hodně pozic, ale nedali jsme lehké střely a trestné hody. Dnešní zápas jsme měli vyhrát," dodal.

Češky, které se opět musely obejít bez zraněné kapitánky Kateřiny Elhotové, v předchozí přípravě s Maďarskem (34:54) vyhořely střelecky a v útoku se jim nedařilo ani v úvodu duelu s Chorvatskem. Soupeřkám dovolily vypracovat si v první čtvrtině vedení 20:6.

"Děvčata odvádějí maximum na tréninku a snaží se to, co v nich je, ukázat na hřišti. Někdy nám chybí trochu kvalita i výška. Hlavně pod košem dnes bylo vidět, kdy jsme některé podkošové situace neproměnili a nevěděli si rady s některými míči," přidal Svitek.

Ve druhém dějství domácí hráčky sice srovnaly krok, ale ve třetím se Chorvatky sérií sedmi košů dostaly do vedení o 20 bodů. Češkám poté nepomohl ani velký nápor v poslední čtvrtině, kterou ovládly 21:12, když na rozdíl dvou bodů snížily 36 sekund před koncem.

"Když jsme prohrávaly o dvacet bodů, tak jsme zabraly v obraně. Agresivita se zlepšila a získaly jsme docela dost míčů. To byl hlavní důvod, proč jsme se vrátily do zápasu," řekla rozehrávačka Kateřina Bartoňová. "Scházely tři body, abychom vyhrály. Ale neproměnily jsme dost košů z vymezeného území, které jsme měly dát. Nepadaly nám ani šestky. Hlavní důvod, proč jsme nevyhrály, byl v útoku," dodala.

Šanci na odplatu bude mít Svitkův výběr ve čtvrtek, kdy ho v Praze čeká druhý zápas s Chorvatskem. "Každý zápas nás posouvá dál. Bylo by dobré, abychom zítra nehráli na takových vlnách jako dneska. Měli jsme dobré i velmi slabé fáze. V tom musíme náš level posunout výš. A potřebujeme zlepšit střelbu, která byla dnes žalostná," uvedl Svitek.

Přípravné utkání basketbalistek v Praze:
ČR - Chorvatsko 58:60 (6:20, 22:31, 37:48)
Nejvíce bodů: Karolína Elhotová 15, Záplatová 10, Bartáková 8 - Tikvičová 15, Buraová 8, Todoričová 7. Fauly: 19:22. Trestné hody: 17/11 - 21/12. Trojky: 3:2. Doskoky: 33:49.

Reklama

Související témata: