Hlavní obsah

VIDEO: Kamera, jedeme. Přeměna hokejového ledu na basketbalovou palubovku pro MS

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů předávají „svoji“ halu basketbalistkám, které v KV aréně sehrají mistrovství světa. To znamená i přeměnu a uzpůsobení podmínek z hokeje na sport s koši. Šampionát začíná ve zdejší moderní hale už v úterý 28. září.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

KV Aréna v Karlových Varech

Článek

Proto se ledová plocha musí co nejrychleji přeměnit na palubovku. Jak vše vypadá ve zrychlené podobě, zachycuje video, které odpovídá více než 48 skutečným hodinám.

V pondělí ale došlo k nepříjemné situaci. Odpoledne začalo v hale hořet. Po hodině byl požár, který vznikl v podzemních garážích, uhašen. „Ještě před příjezdem se z objektu samo evakuovalo kolem tří set osob včetně hokejových žáčků, kteří zrovna v tréninkové hale trénovali,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal, podle kterého na místě požáru zasahovalo čtrnáct cisteren a kolem stovky hasičů.

"Zasedá krizový štáb složený z hasičů, pořadatelů a také zástupců města. Na 99 procent není mistrovství světa žen v basketbale ohroženo, protože hořelo pouze v podzemních garážích,“ uvedl ředitel KV Arény Jiří Hejda.

„Operativně jsme tréninky všech čtyř týmů, které tu bodu od úterý hrát zápasy o 13. až 16. místo, přesunuli z KV Areny do haly Lokomotivy Karlovy Vary. To by však měla být jediná změna, která by se v souvislosti s požárem měla světového šampionátu v Karlových Varech dotknout,“ sdělil člen karlovarského organizačního výboru Roman Maleček.

Podle vyjádření provozovatele KV Areny nedošlo k žádnému poškození haly a tak jediným problémem byl nepříjemný kouř a odpojené elektrické obvody v hale. „Vzhledem k tomu, že KV Arena je jednou z nejmodernějších hal v České republice, má velmi kvalitní systém klimatizace a jsme přesvědčeni, že v okamžiku, kdy bude znovu zapojena elektřina, tak během pár hodin dokážeme halu vyvětrat tak, že se bude moci úterní program odehrát bez jakýchkoliv omezení,“ doplnil Maleček.

Ve Varech už jsou nyní družstva Číny, Senegalu, Argentiny a Mali. Ostatní účastníci MS dorazí až ve čtvrtek.

Reklama