Hlavní obsah

Florbalistky mistrovských Vítkovic postoupily do superfinále

Ostrava

Florbalistky mistrovských Vítkovic vyhrály v pátém semifinále extraligy nad Jižním Městem 6:3, ovládly sérii 4:1 na zápasy a budou bojovat v superfinále o obhajobu titulu stejně jako loni proti Chodovu. Duel se bude hrát v ostravské Ostravar Aréně v neděli 14. dubna od 13:20.

Foto: Sport.cz

Gólová radost florbalistek (ilustrační foto)

Článek

Vítkovice se představí v superfinále počtvrté za sebou a v osmém ročníku souboje celkově pošesté. Šampionky i z let 2000, 2014 a 2016 zaútočí na pátý triumf.

Ostravanky nedovršily postup v neděli v Praze, kde prohrály 5:6 v prodloužení, ale v pátém souboji už ve 14. minutě vedly 4:0 a vítězství si pohlídaly. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu pomohla polská útočnice Justyna Krzywaková.

"Měli jsme výbornou první třetinu a podali jsme super týmový výkon. Postupně střelecký prach vlhnul, ale o to více vyplouvala chuť a energie zápas dotáhnout a postoupit do superfinále. Povedlo se a jsme šťastni," řekl trenér Vítkovic Tomáš Martiník webu Českého florbalu.

"Spokojeni budeme až v neděli čtrnáctého. Letos nám ke skvělé sezoně už chybí jen poslední střípek, pro ten si rozhodně půjdeme," doplnil Martiník.

Semifinále play off extraligy florbalistek - 5. zápas:
1. SC Vítkovice - Tigers FK Jižní Město 6:3 (5:1, 0:1, 1:1)
Branky: 7. Šupáková, 7. L. Novotná, 14. Theimerová, 14. Trošková, 19. Planková, 52. J. Krzywaková - 15. Chudá, 34. Hyršlová, 54. Řezáčová. Konečný stav série: 4:1.

Reklama