Hlavní obsah

Když nahrávka potěší víc než gól. Česká reprezentace velebí produktivního nováčka

Neuchatel

Vítězné selfie, které má po úspěšných zápasech tradičně na starosti, se jí po čtvrtfinále s Polkami povedlo až na druhý pokus, ale to byl jen drobný zádrhel, po němž už mohla Natálie Martináková vyhlížet očekáváné sobotní semifinále florbalového MS se Švýcarskem (17.45, živě na ČT sport).

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Produktivní duo z třetího českého útoku Natálie Martináková a Michaela Mlejnková.

Článek

Právě do země helvétského kříže odešla vloni v létě z mistrovských Vítkovic a titul slavila hned i s Klotenem. Byť jí trvalo, než se fyzicky dostala na úroveň obvyklou ve švýcarském florbale. „Nerada to přiznávám, skoro celou první sezonu,“ říká 21letá Martináková.

Ve Švýcarsku získala vedle angažmá i práci, když začala pronikat do tajů výroby robotů pro zdravotnictví a potravinářství, a stále pevněji se usazovala v reprezentaci. Do Neuchatelu odjela na svůj první velký šampionát, ale jako zelenáč si rozhodně nepočíná. S jedenácti body je druhou nejproduktivnější Češkou, zejména díky osmi asistencím.

Foto: Cesky florbal/Martin Flousek

Česká florbalistka Natálie Martináková v akci během utkání MS se Švédskem.

„Vždycky spíš hledám hráčku v lepší pozici, málokdy střílím. Paradoxně mám z asistencí mnohem větší radost než z gólů,“ vykládá dvorní nahrávačka kanonýrky Michaely Mlejnkové. „Nechápu, jak to dělá, ale Míša trefí snad všechno z každého úhlu,“ oceňuje.

Jejich příspěvek bude třeba i v sobotu. Bitva se Švýcarkami přijde místo obvyklého duelu o bronz na řadu už v semifinále. A proti Martinákové bude stát i pět klubových spoluhráček.

„Před šampionátem nějaké hecování proběhlo, během turnaje ne. Jejich trenéři jsou hákliví, když se někdo baví se soupeřkami. Ale já se těším konečně na plnou halu i na zápas. Myslím, že máme lepší tým. V čem? Uvidíte v sobotu. Doufám,“ usmála se Martináková.

Reklama