Hlavní obsah

Florbalové reprezentace přijdou o test se Švýcarskem i Finskem

Praha

Čeští florbalisté přijdou na začátku září kvůli pandemii koronaviru o duely se Švýcarskem a Finskem a ženská reprezentace o konfrontaci se Švýcarkami. Zrušené zápasy v původně plánovaném termínu 4. a 5. září v pražské UNYP areně nahradí pro oba národní týmy shodně dva přípravné souboje se Slovenskem.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Ilustrační foto.

Článek

Český tým vedený finským koučem Petrim Kettunenem měl jako první test v nové sezoně, která má pro reprezentaci vyvrcholit prosincovým mistrovstvím světa v Helsinkách, naplánovaný turnaj v hale na Podvinném mlýně za účasti Švýcarska, Finska a Slovenska. Nakonec budou oba elitní severské celky chybět a jako náhrada za tato dvě utkání se uskuteční jeden zápas se Slováky navíc.

"Jedná se o rozhodnutí tamějších federací, které toto opatření učinily z preventivních důvodů," uvedlo vedení Českého florbalu na oficiálním webu.

Ženy měly původně v plánu dva souboje s úřadujícími vicemistryněmi světa. Místo toho budou hrát duely s šestým týmem loňského prosincového MS v Neuchatelu Slovenskem.

Šíření nemoci covid-19 zasáhlo na konci července i do plánované přípravy mužské i ženské reprezentace. Kettunenův výběr se měl sejít na čtyři dny v Praze, ale někteří hráči museli kvůli kontaktu s osobou nakaženou koronavirem do karantény, vedení národního mužstva se proto rozhodlo na poslední chvíli plánovanou akci zrušit. Ženský tým vedený švýcarským trenérem Saschou Rhynerem třídenní soustředění v Kladně také z preventivních důvodů zrušil.

Reklama

Související témata: