Hlavní obsah

MS mužů a žen ve florbale se budou příští rok krátce překrývat

Praha

Z letošního prosince odložené mistrovství světa mužů ve florbale se bude hrát v Helsinkách od 3. do 11. prosince příštího roku. K posunu kvůli tomu došlo u světového šampionátu žen ve švédské Uppsale, které začne oproti plánu o týden dříve a uskuteční se od 27. listopadu do 5. prosince 2021. Dojde tím pádem k drobné termínové kolizi obou turnajů.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Zklamané české florbalistky po zápase o bronz. (ilustrační foto)

Článek

Před třemi týdny rozhodla Mezinárodní florbalová federace (IFF) na žádost organizátorů kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 ve Finsku o odložení mužského šampionátu na příští rok a následně se hledal vyhovující termín. Hrát se mělo v Hartwall Areně a Jäähalli letos od 4. do 12. prosince, příští rok bude mít turnaj stejná dějiště.

Český tým, který vede finský trenér Petri Kettunen, se na šampionátu představí v základní skupině B se Švýcarskem, Německem a Norskem. Skupinu A tvoří Finsko, Švédsko, Dánsko a Lotyšsko.

Na turnaji hraje 16 zemí. Ve skupině C jsou to Slovensko, Polsko, Thajsko a USA, v "déčku" Kanada, Austrálie, Singapur a Japonsko.

Kvalifikace na ženské MS na začátku února

Kvalifikace na ženské MS se budou hrát v evropských skupinách na začátku února, severoamerická je v plánu už v lednu a asijsko-oceánská až na přelomu června a července. Termín finálového turnaje byl pro švédskou stranu při jednání o posunu jediný vyhovující, takže se šampionáty budou od 3. do 5. prosince překrývat.

"IFF byla v neustálém kontaktu s finskou i švédskou florbalovou federací, se kterými situaci konzultovala. Jsme opravdu vděční, že švédská federace společně s městem Uppsala byly schopné najít nové řešení, které je pro nás v tuto chvíli tím nejlepším možným," uvedl generální sekretář IFF John Liljelund.

Reklama