Hlavní obsah

Zastavme mocné Švédy, vyzývají florbalisté před malým mistrovstvím světa v Brně

PRAHA

Už 27 pokusů bylo neúspěšných. V domácím prostředí podpořeni úspěšným tažením mistrovských Střešovic na Poháru mistrů v Mladé Boleslavi si však česká florbalová reprezentace troufá poprvé porazit i historicky nejúspěšnější reprezentaci ze Švédska. Od pátku do neděle čeká výběr Tomáše Trnavského v Brně ostrý turnajový test.

Foto: ČFbU

Trenér českých florbalistů Tomáš Trnavský.

Článek

Florbal si upevňuje pozici druhého nejmasovějšího sportu v Česku a motto brněnského Škoda Floorball Cupu „malé mistrovství světa“ není velkou nadsázkou. Po dvou letech se v Brně představí kvarteto těch nejlepších týmu světa.

Chtějí vyprodat halu

A hala ve Vodově ulici by mohla svoji třítisícovou kapacitu zaplnit. „Je to vždycky zážitek se předvést před domácím publikem. Ale nespokojíme se jen s účastí, chceme získat body do tabulky Euro Floorball Tour,“ vyhlašuje kouč Trnavský.

Finsko, Švýcarsko, Švédsko. V tomto pořadí se Češi střetnou se světovou elitou. „Porazit Švédy? Určitě to reálné je, už na posledním turnaji jsme s nimi odehráli vyrovnaný zápas. Chtějí změnit styl z profesorského florbalu na agresivní a pro ně je na těchto turnajích prioritou zápas s Finy, tak máme větší šanci uspět,“ tuší Trnavský. Nedělní zápas se Švédy od 16 hodin vysílá ČT4 přímým přenosem.

Zálesného zastavily zuby

Do Brna kouč poveze téměř to nejsilnější, co má. Jen musel na poslední chvíli řešit omluvenku dlouholeté opory Aleše Zálesného ze švýcarského Langnau. „Má problémy se zubem. Nemohli mu ho vytrhnout, musí teď brát antibiotika a v úterý jde na operaci,“ vysvětluje kouč.

Jediným úplným nováčkem ve výběru je devatenáctiletý Tom Ondrušek. Střešovický talent pochází z Brna, a tak pro něj bude premiéra v reprezentačním dresu obzvlášť pikantní. „Bude tam hodně lidí, co znám, i když o lístky si zatím nikdo nepsal. Ale táta si bere na pátek dovolenou,“ prohlásil Ondrušek.

Rozpis zápasů
Pátek: 16.00 Švýcarsko – Švédsko, 19.00 Česko – Finsko
Sobota: 16.00 Švédsko – Finsko, 19.00 Česko – Švýcarsko
Neděle: 16.00 Česko – Švédsko, 19.00 Finsko – Švýcarsko
Česká nominace
Brankáři: Kafka (Tatran Střešovice), Rytych (SSV Helsinky/Fin.).Obránci: Jelínek, Kološ (oba 1. SC Vítkovice), Krzyžanek, Machala (oba FBC Ostrava), Garčar (Tatran Střešovice), Brus (Nokia/Fin.), Chrápek (UHC Grünenmatt/Švýc.), Jakůbek (Grasshopper Curych/Švýc.).Útočníci: Fridrich, Ondrušek, Richter (všichni Tatran Střešovice), Jendrišák (JM Chodov), Skácel (FBC Ostrava), Tokoš (1. SC Vítkovice), Ostřanský (UHC Alligator Malans/Švýc.), Skalík (HC Rychenberg/Švýc.), Sladký (Koovee/Fin.), Šebek (UHC Grünenmatt/Švýc.), Tomašík (IBK Dalen/Švéd.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články