Hlavní obsah

České florbalistky prohrály na závěr EFT se Švýcarskem 3:4

HELSINKY

České florbalistky prohrály ve svém posledním utkání na turnaji Euro Floorball Tour v Helsinkách se Švýcarskem 3:4, přestože nad úřadujícími vicemistryněmi světa dvakrát vedly. Švýcarky rozhodly třemi góly mezi 46. a 52. minutou, kdy otočily stav na 4:2. V dodatečných nájezdech vyhrál tým trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové 1:0.

Článek

Češky tak skončily v generálce na mistrovství světa s dvěma body poslední. Světový šampionát ve švýcarském St. Gallenu se hraje od 4. do 11. prosince.

Český tým podobně jako v sobotu proti Finsku po první třetině vedl. V sedmé minutě se o to postarala z trestného střílení Šteglová. Na přelomu první a druhé třetiny přečkaly Češky oslabení při vyloučení Hyršlové, ale vzápětí vyrovnala Wikiová. Při pětiminutovém vyloučení Černé před polovinou zápasu se tým také ubránil.

Ještě jednou dostala český výběr do vedení v 44. minutě Adéla Bočanová, za dvě minuty však vyrovnala Stadelmannová a rozhodující náskok poté Švýcarsku zajistily Bärtschiová a Von Rickenbachová. V 54. minutě už jen zkorigovala výsledek Hašová. V dodatečných nájezdech se prosadila jako jediná Šteglová.

Reklama