Hlavní obsah

Florbalistky Vítkovic si zvolily pro semifinále městského rivala FBC Ostrava

Praha

Florbalistky Vítkovic si jako vítězky základní části extraligy vybraly za soupeřky pro semifinále play off městského rivala FBC Ostrava. Třetímu týmu dlouhodobé části daly přednost před čtvrtým Tatranem Střešovice, který tak čeká pražský souboj s druhým Chodovem. Boj o superfinále hraný na čtyři vítězné zápasy začne v sobotu 8. května.

Foto: Cesky florbal/Martin Flousek

Brankářka české florbalové reprezentace Jana Christianová - ilustrační foto

Článek

Vítkovice, které ve čtvrtfinále vyřadily Olomouc a vyhrály všech 26 utkání v této sezoně, obhajují po loňském zrušeném play off kvůli pandemii koronaviru tituly z let 2018 a 2019. FBC Ostrava zvítězil na startu vyřazovací části nad Panthers Praha také 4:0 na utkání. V této sezoně ve vzájemných duelech vyhrály Vítkovice na konci února doma 7:6 a o tři týdny později venku 9:6.

Chodov také zvládl čtvrtfinále v pražském derby s Bohemians v nejkratší možné době ve čtyřech zápasech. Tatran oslavil postup až ve čtvrtek v Brně proti Židenicím po výhře 4:2 na zápasy. V základní části nejdříve vyhrál na konci února doma nad Chodovem 6:4 a na začátku dubna se naopak radoval celek z Jižního Města po výsledku 4:2.

Reklama

Související témata: