Hlavní obsah

Úleva pro ega florbalistů. Vítkovice vyplenily Prahu a slaví double

Praha

Vyhnou se narážkám od svých týmových kolegyň. Také vítkovičtí muži ovládli superfinále, a tak do Ostravy putovaly obě trofeje pro vítěze florbalové extraligy. Ženský pohár se svými majitelkami vlakem, mužské oslavy šestého titulu v historii startovaly cestou v autobuse.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Michal Podhráský z Tatranu Střešovice (vlevo) v souboji s Lukášem Hájkem z Vítkovic během nedělního superfinále.

Článek
Fotogalerie

„Máme double, k tomu není, co dodat. Abych řekl pravdu, nevím, jestli by to naše ega zvládla, kdyby holky vyhrály a my ne. Prostě jsme museli,“ usmíval se dvougólový hrdina superfinále Lukáš Hájek. „A ty oslavy? Mám z nich trochu strach, už loni to bylo velké,“ vybavoval si útočník.

Florbalisté Vítkovic prožili turbulentní sezónu, ale končí ji stejně jako tu minulou. Titulem! Po obměně kádru, nepovedeném Poháru mistrů a odstoupení dlouholetého trenéra Mrázka se nadechli k jízdě za obhajobou. „Dlouho jsme se sehrávali, hráli jsme špatně, ale každý cítil, že se dříve nebo později zvedneme. To se potvrdilo,“ kvitoval kapitán Pavel Brus.

Hájek nachytal gólmana

Taktickou přetahovanou před 9569 diváky ukončila první Hájkova trefa v samém závěru druhé třetiny, kdy mladíček nachytal zkušeného gólmana Tomáše Kafku zpoza brány. „Už jsem byl na konci střídání zatavený, tak jsem to zkusil. Dělám to občas i během sezóny, ale povedlo se mi to poprvé v kariéře," přiznával Hájek.

„Moje chyba. Chodím aktivně pomáhat bekům, teď jsem se tam vyšoupl asi o 20 centimetrů dál a míček mě trefil do boku,“ popisoval Kafka.

Tatran si oproti loňsku o příčku polepšil, ale to byla pro nejúspěšnější tým historie chabá útěcha. „My nic jiného než zlato nemůžeme brát,“ věděl gólman Kafka.

Reklama

Související témata: