Hlavní obsah

Mladá Boleslav a Vítkovice ovládly domácí pohár ve florbalu

Zlín
Aktualizováno

Florbalisté Mladé Boleslavi a hráčky Vítkovic vyhráli Pohár České pojišťovny, který vyvrcholil finálovými zápasy ve Zlíně. Středočeši zdolali Vítkovice 3:1, oplatili jim loňskou porážku z boje o triumf a vyhráli soutěž potřetí za poslední čtyři roky. Ženy Vítkovic porazily FbŠ Bohemians 5:1 a triumfovaly podruhé v historii.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Florbalistky Vítkovic slaví triumf v domácím poháru.

Článek

V mužském finále před 1072 diváky se dostaly do vedení v polovině úvodního dějství Vítkovice, když překonal Bauera z dorážky Firda. V 17. minutě ale vyrovnal po Kološově přihrávce Tadeáš Chroust. Stav ve prospěch superligového lídra otočil v 33. minutě střelou přes obránce Curney a ve třetí třetině pojistil náskok Natov.

Mladá Boleslav obdržela prémii 100 tisíc korun, Vítkovičtí získali 30 tisíc korun.

"První třetinu jsme nebyli na hřišti a nebýt famózního výkonu Bauera, tak bychom to měli v utkání velice těžké. Do hry jsme se dostali až v průběhu druhé třetiny, začali jsme mít převahu a stejně jako soupeř do té doby jsme spálili hromadu šancí," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera webu Českého florbalu.

"Trefili jsme snad čtyřikrát brankovou konstrukci, ale přesto jsme šli do zaslouženého vedení. Do konce zápasu jsme dokázali hru kontrolovat a zlepšili jsme rozehrávku proti aktivní hře Vítkovic," dodal Pazdera. "Rozhodly dvě naše chybičky v obraně a hromada našich neproměněných šancí," řekl kouč Vítkovic Pavel Brus.

Vítkovické florbalistky, které v minulé sezóně vyhrály extraligu a vedou ji i nyní, se dostaly do vedení ve 14. minutě díky trefě Paloncyové. V polovině zápasu bylo rozhodnuto, neboť favoritky díky Halfarové, Pantělejevové a Švédce Elliläové zvýšily už na 4:0.

Ve 38. minutě sice sebrala Vávrové čisté konto Semeráková, ale Vítkovice si s přehledem vítězství pohlídaly. V závěrečném dějství ještě dovršila výsledek Šupáková. Ostravanky proměnily svou třetí finálovou účast v druhý triumf. Navázaly na úspěch z roku 2014 a získaly prémii 50 tisíc korun. Pražanky dostaly 15 tisíc korun.

"Postupem času jsme se na hřišti lépe srovnali, vyvarovali jsme se chyb a vytvořili si rozhodující náskok, který se nám už v závěru podařilo díky zodpovědné hře udržet," řekl trenér Vítkovic Jiří Velecký webu Českého florbalu.

Hráčky Bohemians ani napodruhé ve finále neuspěly. "Zápas jsme si prohráli ve druhé třetině, v které jsme dostali tři góly po nedodržení taktiky," uvedl kouč Bohemians Pavel Krbec.

Finále Poháru České pojišťovny ve florbalu ve Zlíně:
FbŠ Bohemians - 1. SC Vítkovice 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
Branky: 38. Semeráková - 14. Paloncyová, 23. Halfarová, 27. Pantělejevová, 31. Elliläová, 52. Šupáková. Rozhodčí: Drška, Meisner. Bez vyloučení. Diváci: 615.
1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky: 10. Firda - 17. Tadeáš Chroust, 33. Curney, 49. Natov. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 1072.

Reklama