Hlavní obsah

Florbalisté Mladé Boleslavi zdolali Vítkovice a slaví první titul

Florbalisté Mladé Boleslavi získali poprvé titul v superlize. V sobotním superfinále v ostravské Ostravar Aréně před 8191 diváky zdolali Vítkovice 6:5 v prodloužení. V čase 68:46 rozhodl svou druhou trefou v utkání bývalý vítkovický útočník Milan Tomašík. Ostravanům nepomohl ani hattrick Martina Tokoše. Středočeši se kvalifikovali na lednový Pohár mistrů v Gävle.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Premiéroví mistři. Florbalisté Mladé Boleslavi se radují ze zisku prvního extraligového titulu v historii klubu.

Článek

Mladá Boleslav proměnila v titul svou třetí účast v superfinále. V 25. sezóně nejvyšší soutěže triumfovala jako čtvrtý klub v historii po Tatranu Střešovice (16 zlatých medailí), Vítkovicích (6) a Chodovu (2).

Vítkovice se představily v sedmém superfinále na jediný zápas popáté. Doma v Ostravě se představily v boji o titul poprvé od roku 2010, kdy sehrály neúspěšnou sérii s Tatranem Střešovice. Superfinále se na sedmý ročník totiž přestěhovalo z pražské O2 areny poprvé do Ostravar Arény.

Ostravané, kteří byli podle pořadí v základní části vedeni jako hosté, měli lepší vstup do utkání. Ve čtvrté minutě otevřeli skóre, když rychlou kombinaci po přihrávce Sladkého proměnil Tokoš. V polovině úvodního dějství vyrovnal z dorážky Natov.

Ve 13. minutě se radovali zase vítkovičtí fanoušci, kteří měli v hledišti výraznou většinu. Grubauerovo vyloučení potrestal Rýpar a za tři minuty už to bylo o dvě branky. Tokoš se šikovně uvolnil v rohu, Delong našel volného Jana Šebestu, který zamířil do odkryté branky. V závěru první třetiny ale oběhl branku exvítkovický Jelínek, zkušeně si našel ideální pozici a snížil.

Hned po 79 vteřinách druhého dějství se postaral o vyrovnání osamocený Kološ. Další bývalý hráč Vítkovic zblokoval Tomašíkův bekhendový pokus tak šťastně, že pak měl ideální pozici na zakončení. Přes další šance na obou se dlouho skóre neměnilo, Mladá Boleslav nevyužila Tokošovo vyloučení.

Až v 53. minutě se přes Hrubého uvolnil Tomašík a dostal poprvé Středočechy do vedení. Při power play zvýšil v čase 58:26 na 5:3 Curney, ale za 24 sekund při Grubaeuově vyloučení snížil Tokoš. Za další 24 sekund Tokoš dovršil hattrick a vyrovnal. Jeho pokus za Bauera srazil nešťastně Jelínek. Mladá Boleslav ale nakonec slavila, když přihrávku Novotného proměnil v rozhodující zásah Tomašík.

Superfinále play off Tipsport superligy florbalistů
Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 6:5 v prodl. (2:3, 1:0, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Natov (Krzyžanek), 19. Jelínek (Curney), 22. Kološ (Tomašík), 53. Tomašík (Kološ), 59. Curney, 69. Tomašík (P. Novotný) - 4. Tokoš (Sladký), 13. Rýpar (Hájek), 16. Jan Šebesta (Delong), 59. Tokoš (Jan Šebesta), 60. Tokoš. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváci: 8191.
Konečné pořadí superligy v sezóně 2017/18
1. Mladá Boleslav
2. Vítkovice
3. Chodov
4. Sparta Praha
5. FbŠ Bohemians
6. Panthers Otrokovice
7. Tatran Střešovice
8. Sokol Pardubice
9. FBC Ostrava
10. FBC Česká Lípa
11. FBC Liberec
12. TJ Znojmo
13. Bulldogs Brno(bude hrát baráž)
14. Ústí nad Labem (sestup)

Reklama

Související témata: