Hlavní obsah

Česko - Švédsko 2:10České florbalistky podlehly na úvod EFT Švédsku

Aktualizováno

České florbalistky vstoupily do turnaje Euro Floorball Tour ve finském Nurmijärvi porážkou se Švédskem 2:10. Na lavičce českého týmu si odbyl premiéru v roli hlavního kouče Sascha Rhyner, který se posunul v únoru z pozice asistenta svého předchůdce Miroslava Janovského. Druhý duel sehraje český tým v sobotu v 17:30 SELČ s domácím Finskem.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Florbalová reprezentantka Denisa Billá.

Článek

Skóre otevřely po 109 vteřinách hry Češky, když přihrávku Hanzlíkové proměnila Enenkelová. Favoritky vyrovnaly v deváté minutě díky Joelssonové a v druhé třetině otočily stav na 4:1 Fjellstedtová, Mobergová a Rasmussenová.

Ve 35. minutě sice snížila Martináková, ale 34 sekund před koncem druhé části vrátila Švédsku tříbrankový náskok Delgadová Johanssonová. V závěrečné dějství si Seveřanky vylepšily skóre pěti trefami.

Nejdříve se prosadily třikrát při pětiminutovém trestu Kapcové, při kterém Joelssonová dvěma góly dovršila hattrick a skórovala i Hultgrenová. Podruhé v utkání se prosadila také Mobergová a dvouciferný výsledek dovršila Molinová.

"Je strašně těžké ubránit jejich tempo, obzvlášť když do třetí třetiny přijdete navnadění na to s nimi uhrát dobrý zápas a místo toho musíte bránit pětiminutové vyloučení. To sice mělo být, ale na obou stranách," řekla česká útočnice Veronika Enenkelová webu Českého florbalu.

Byla ráda, že český tým držel dlouho s úřadujícími mistryněmi světa krok. "Máme spoustu nových holek a těm se určitě podařilo nabrat sebevědomí, na hřišti předváděly neskutečné výkony. Rozhodně před nimi smekám, protože být poprvé na Euro Floorball Tour, hned proti Švédkám a hrát takhle skvěle, to je super," doplnila Enenkelová.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Nurmijärvi (Finsko):
Česko - Švédsko 2:10 (1:1, 1:4, 0:5)
Branky a nahrávky: 2. Enenkelová (Hanzlíková), 35. Martináková (Hanzlíková) - 9. Joelssonová (Andebrattová), 25. Fjellstedtová, 28. Mobergová (Joelssonová), 35. Rasmussen (Granstedt), 40. Delgadová Johanssonová (Bafveová), 48. Joelssonová (Wijková), 50. Hultgrenová (Croneldová), 51. Joelssonová (Delgadová Johanssonová), 57. Mobergová (Hultgrenová), 60. Molinová (Granstedtová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 0:2, navíc Kapcová (ČR) 5 min. Využití: 0:3. Diváci: 423.
Finsko - Švýcarsko 5:1 (2:0, 0:0, 3:1).

Reklama

Související témata: