Hlavní obsah

Nemusíme truchlit, porveme se o bronz, říká kouč českých florbalistů

Pavel NovotnýSport.cz

Srazila je slabá koncovka a vlastní chyby. Čeští florbalisté odehráli v semifinále mistrovství světa s Finskem otevřenou partii, dokázali ale vstřelit jen dvě branky a produktivnější tým Suomi je poslal do utkání o bronz. „Pokud máme s takový soupeřem šest tutovek, tak musíme dát čtyři góly. Víc šancí prostě nedostaneme,“ lamentoval po sobotním utkání kouč české reprezentace Zdeněk Skružný.

Článek

„Finové nehráli nic nečekaného, pomohly jim naše hrubé chyby v postavení. Nechali jsme se přelstít. Přitom dostat od Finů jen čtyři branky, to se dá vyhrát. Ale nejde to se dvěma góly,“ mrzelo Skružného.

Češi skončili na světovém šampionátu stejně jako před dvěma lety v semifinále, tehdy podlehli 2:4 domácímu Švédsku. „Dnes jsme hráli mnohem lépe, výkon byl daleko kvalitnější. Švédové tehdy dominovali, duel s Finy byl hodně otevřený. Kluci odehráli dobrý zápas a nemusejí truchlit. Po večeři chci vidět na všech tvářích úsměv a motivaci porvat se zítra o bronz,“ dodal český kouč.

Skružný se dlouho rozhodoval, kterého z dvojice brankářů proti Finům vyšle, a nakonec dal přednost teprve jednadvacetiletému Davidu Rytychovi před zkušenějším Tomášem Kafkou. „Když chytám proti Finům, tak nervózní nejsem,“ odmítal mladý brankář z SSK Future, že by šel na hřiště s trémou. Po utkání litoval nešťastných gólů. „Při druhé brance jsem si nevšiml hráče, který zabíhá, a míček se ode mně nešťastně odrazil. Při třetí mě zase nastřelili zezadu. Je to škoda,“ líčil novinářům Rytych.

Češi tahali po celý zápas za kratší konec, dokázali ale náskok soupeře - byť za cenu ohromné dřiny - stáhnout. Po snížení na 2:3 je ale zlomila blesková odpověď Finů. „Odehrála se taktická bitva se skvělou diváckou kulisou. Měli jsme spoustu střel, které ale nenašly cíl. Finové byli bohužel produktivnější,“ litoval centr druhé řady Milan Fridrich.

Reklama