Hlavní obsah

Dvořákův dvojbob byl ve Svatém Mořici desátý, v SP mu patří třetí příčka

Svatý Mořic

Dominik Dvořák s Dominikem Suchým obsadili desáté místo v závodě dvojbobů na Světovém poháru ve Svatém Mořici. V průběžném pořadí seriálu si český pilot polepšil na třetí pozici. Také šestý závod vyhrál olympijský vítěz Francesco Friedrich z Německa, Dvořák s ním prohrál o 1,42 sekundy.

Článek

Posádka, v níž Suchý ve Švýcarsku vyměnil tradičního brzdaře Jakuba Noska, nedokázala navázat na páté místo z předchozího závodu SP před týdnem v Innsbrucku. Po úvodní jízdě byli Češi až dvanáctí, v druhém kole se dokázali posunout alespoň do nejlepší desítky.

"Tuhle dráhu nemám moc rád. Už v Iglsu jsme měli skoro nejnižší rychlosti v závodě a tady je dráha dlouhá a hodně rychlosti bobu, takže jsem předpokládal umístění kolem desítky. Vím, že někdo by mohl čekat, že už budeme dojíždět jenom pátý a líp, ale tohle je pro nás úspěch," uvedl Dvořák pro ČTK. V SP díky desátému místu předstihli dosud třetího Maxima Andrianova z Ruska.

Výměnu brzdařů česká posádka plánovala. "Abychom vydrželi celá posádka v co nejlepší formě po celou sezonu. S Dominikem to nebyly tak špatné starty a Kuba si mohl alespoň odpočinout. Ideálně bude, abychom byli v top formě na konci sezony na mistrovství světa ve Whistleru," vysvětlil Dvořák.

Druhý se ztrátou 40 setin sekundy za Friedrichem skončil jeho krajan Johannes Lochner, třetí místo obsadil Lotyš Oskar Kibermanis. Stejné pořadí bylo na stupních vítězů i minule v Innsbrucku.

Reklama

Související témata: