Hlavní obsah

Rinerův přemožitel Kageura se nedostal do japonského týmu pro OH

Tokio

Judista Kokoro Kageura, který začátkem února na Grand Slamu v Paříži ukončil po 154 zápasech vítěznou sérii francouzské hvězdy Teddyho Rinera, nebude startovat na olympijských hrách v Tokiu. Nedostal se do japonské nominace, kterou dnes pořadatelská země oznámila. V nejtěžší váhové kategorii bude Japonsko reprezentovat Hisajoši Harasawa, jenž je na druhém místě světového žebříčku za Lukášem Krpálkem.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kageura se postaral o senzaci, když Rinera porazil na jeho domácím turnaji v kategorii nad 100 kg už v osmifinále v prodloužení. Desetinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Riner držel sérii výher od mistrovství světa v roce 2010, kdy podlehl ve finále soutěže bez rozdílu vah Japonci Daikimu Kamikawaovi. Loni dvakrát porazil Krpálka, který do nejtěžší váhové kategorie přešel po zisku olympijského zlata v Riu de Janeiro 2016.

Pořadatelská země vybírala judisty na základě nedávných mezinárodních výsledků. A v nejtěžší váhové kategorii dostal přednost obhájce stříbra z Ria a úřadující vicemistr světa Harasawa, kterého loni v létě Krpálek porazil ve finále MS v Tokiu. V prosinci se pak měli utkat ve finále Masters v Číně, ale do tohoto duelu český reprezentant kvůli potížím se zády nenastoupil. I na Grand Slamu v Paříži, kde Kageura zazářil Rinerovým skalpem, dopadl sedmadvacetiletý Harasawa lépe. Obsadil druhou příčku, zatímco jeho mladší krajan skončil třetí.

Reklama

Související témata: