Hlavní obsah

Zpropadené starty, Fernstädtová jinak na MS brala medaili! Škoda, že nevyšla ta šestka, litovala

Altenberg

Vyběhla z prostoru v cílové rovince, vzápětí se česká skeletonistka Anna Fernstädtová objala s mámou Karolinou. „Jela jsi výborně," pochválila dceru, která na světovém šampionátu v německém Altenbergu skončila celkově sedmá. „Ale jo, jsem docela spokojená. Jen škoda, že nevyšla šestka," prohlásila Fernstädtová.

Ach ty starty, povzdechla si skeletonistka Anna Fernstädtová po sedmém místě na MS. Od šestého jí dělilo 11 setinVideo: Sport.cz

 
Článek

Pár minut po závěrečné jízdě sem tam vykouzlila úsměv. Uvnitř ale byla nejspíš zklamaná, rozpačitá. Na šestou Němku Griebelovou jí chybělo jen 11 setin sekundy. Kdyby jen o malinko vylepšila starty, ve kterých je tradičně nejhorší, předskočila by nejen Griebelovou, nýbrž by atakovala medaili.

„Budu se snažit na rychlosti dál zapracovat. Vím, ztrácím na startu hodně. Je to velká škoda," povzdechla si 23letá závodnice, která například v závěrečném kole předvedla druhou nejrychlejší jízdu. Rychlejší v něm byla pouze mistryně světa Němka Hermannová.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Anna Fernstädtová na startu při MS v Altenbergu.

„Jízdy se mi povedly, škoda, že nevyšla ta šestka. Chybělo jedenáct setin. Ale jsem v desítce. Před šampionátem jsem říkala, že pokud skončím do desátého místa, budu spokojená," podotkla Fernstädtová, která byla potěšená podporou českých fanoušků. Do Altenbergu, který leží pár kilometrů od českých hranic, jich dorazilo několik desítek.

Na šampionátu vyrovnala svoje nejlepší umístění v této sezoně, kterou zahájila sedmou příčkou v závodu SP v Lake Placid. „Ve Světovém poháru jsem celkově devátá, stala jsem se potřetí v řadě juniorskou mistryní světa. To bylo fajn. Celkově tedy sezona dobrá," uzavřela Fernstädtová.

Reklama

Související témata: