Hlavní obsah

České florbalistky podlehly na Salming Cupu Švýcarsku 1:6

PRAHA

České florbalistky po pátečním historickém úspěchu v podobě remízy se Švédskem prohrály na Salming Cupu v Praze se Švýcarskem 1:6. V poslední vystoupení na domácím turnaji Euro Floorball Tour narazí svěřenkyně trenérů Jaroslava Markse a Miroslava Janovského v neděli v 19:00 na Finsko, které v sobotu prohrálo se Švédskem 2:9.

Článek

Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se na vítězství Švýcarska podílela Seraina Ulberová. Svůj podařený večer načala trefou ve 4. minutě a za 94 sekund zvýšila Nötzliová. Pak sice už za 39 vteřin skórovala Černá, ale Andereggová ještě v úvodní části vrátila Švýcarkám dvoubrankový náskok.

V druhém dějství branka nepadla, přestože český tým hrál dvakrát v oslabení. Až do 48. minuty domácí tým držel jen dvougólovou ztrátu, ale pak skórovaly v rozmezí 13 vteřin Ulberová a Mätzenerová. Konečnou podobu výsledku dala v 55. minutě dovršením hattricku Ulberová.

Česká republika - Švýcarsko 1:6 (1:3, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. Černá (Jelínková) - 4. Ulberová (Bernerová), 6. Nötzliová (Mätzenerová), 14. Andereggová (Ulberová), 48. Ulberová (Andereggová), 48. Mätzenerová (Benzová), 55. Ulberová. Rozhodčí: Fahlbergová, Gestrupová (obě Švéd.). Vyloučení: 0:3. Bez využití: Diváci: 200.
Švédsko - Finsko 9:2 (3:2, 2:0, 4:0)

Reklama

Související témata: