Hlavní obsah

Volba předsedy ČOV formalitou, Jirásek v křesle zůstane

Pouhou formalitou bude volba nového předsedy Českého olympijského výboru, k níž dojde na středečním plénu v Praze. Milan Jirásek, jenž českému olympijskému hnutí vládne už dlouhých dvanáct let, totiž nemá žádného rivala, takže v předsednickém křesle zůstane na další čtyři roky.

Článek

Dvaasedmdesátiletý Milan Jirásek, který v roce 1996 vystřídal ve vedení ČOV Věru Čáslavskou, přitom avizoval, že ve funkci míní skončit a o mandát na další čtyři roky se ucházet nehodlá. „Jenže situace se změnila. Okolí mě přesvědčilo, abych pokračoval, podpora sportovních svazů zrovna tak,“ zdůvodňoval pro Sport.cz změnu svého rozhodnutí Milan Jirásek při sobotním slavnostním vyhlášení výsledků jubilejního padesátého ročníku ankety Sportovec roku.

Přitom je mu jasné, že ho nečeká jednoduché období. Hlavně proto, že současná ekonomická krize má a bude mít dopad i na sport.  Ostatně, spolupráci s ČOV už ukončily tři velké společnosti Skanska, Unipetrol a Adidas, mladoboleslavská automobilka Škoda Auto navíc stále váhá a vyhodnocuje, zda se bude na sportovním poli i nadále angažovat a jako jeden z hlavních sponzorů českého olympijského hnutí fungovat.

„Jednoduché období to opravdu  nebude, ale obavy nemám, protože jednáme s dalšími partnery. Naše marketingová společnost Česká olympijská udělala za poslední čtyři roky obrovský kus práce a už teď má nachystány smlouvy s dalšími partnery. Další olympijský cyklus bude finančně zabezpečen podle našich představ,“ tvrdí Milan Jirásek, jenž se netají tím, že při středečních volbách nového výkonného výboru bude do funkce místopředsedy pro ekonomiku a marketing vehementně podporovat svou dosavadní pravou ruku Jiřího Zedníčka.

O hodně důležitou funkci se kromě Zedníčka uchází i někdejší ekonom ČOV a předseda jachtařského svazu Karel Bauer a šéf veslařského svazu Jiří Kejval. „Česká olympijská se vedla v uplynulém čtyřletém cyklu skvěle, činnost Českého olympijského výboru finančně zabezpečila, takže věřím, že v tomto trendu bude pokračovat,“ přeje si Milan Jirásek.

Reklama

Související témata: