Hlavní obsah

Hvězda NFL Hightower kvůli koronaviru vynechá sezonu

Praha

Kvůli pandemii koronaviru vynechá nadcházející sezonu v zámořské lize amerického fotbalu NFL hvězdný obránce Dont'a Hightower. Trojnásobný vítěz Super Bowlu a pilíř celku New England Patriots se tak rozhodl kvůli obavám o zdraví své rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Dont'a Hightower vynechá nadcházející sezonu amerického fotbalu

Článek

Třicetiletý Hightower, jenž s Patrioty slavil titul v NFL v letech 2014, 2016 a 2018, se 16. července stal poprvé otcem, navíc jeho matka se léčí s cukrovkou druhého typu. "Moje snoubenka a já se teď staráme víc o zdraví naší rodiny než o fotbal, obzvlášť kvůli přírůstku do rodiny," citovala Hightowera zámořská média.

Podobně se už rozhodla i řada dalších hráčů, mezi nimi i Hightowerovi spoluhráči Patrick Chung a Brandon Bolden či jiný šampion NFL Laurent Duvernay-Tardif z Kansas City. V současné situaci jim dává možnost nenastoupit do sezony klauzule v kolektivní smlouvě uzavřená mezi vedením NFL a hráčskou asociací NFLPA.

Dohoda jim v takovém případě zajišťuje příjem ve výši 150 000 dolarů. Hightower měl v posledním roce své aktuální smlouvy inkasovat osm milionů dolarů.

Nejbohatší klubová soutěž světa se má rozběhnout 10. září.

Reklama