Hlavní obsah

Pořadatelé Velké pardubické stále počítají, že slavný dostih bude

Pardubice

Dostihový spolek stále počítá s tím, že uspořádá i v době koronavirové pandemie Velkou pardubickou. Termín má 11. října. Obvyklá návštěvnost bývá kolem 20.000 až 30.000 lidí, pokud by vláda povolila akce pro 5000 diváků, lze dostihy uspořádat. ČTK to řekl ředitel spolku Jaroslav Müller.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Průběh 129. ročníku Velké pardubické.

Článek

"Svým rozsahem je Velká pardubická velmi objemná, i limitní počty návštěvníků pro nás budou hrát velkou roli," řekl Müller. Pořadatelé očekávají rozhodnutí vlády, jestli začne omezovat počty lidí na akcích.

V pondělí se zástupci sešli s krajskou hygienou, další schůzku mají v pátek a pokusí se stanovit scénáře na aktuální a možná restriktivní opatření. "Trochu se obávám, že se budeme dostávat do situace, kdy opatření bude víc a více. Je velice těžké predikovat, co nás čeká," řekl Müller.

Kromě diváků přijíždějí do Pardubic stovky lidí z pořadatelské obce. "Kdybychom se pohybovali na minimálních číslech, jsme na 500 osobách," řekl ředitel spolku.

Už v průběhu celé sezony, která začala se zpožděním v červnu, byl areál rozdělený na sektory. V případě Velké pardubické by to bylo stejné. Zatím ani není jasné, jaké budou podmínky pro vnitřní prostory, dodal Müller.

První Velká pardubická steeplechase se běžela 5. listopadu 1874, nekonala se pouze ve válečných letech, z politických důvodů v roce 1968 a dvakrát kvůli špatnému počasí. Dráha pro špičkové koně a jejich jezdce měří 6900 metrů a žokejové v dostihu překonávají 31 překážek. Letos se má konat již 130. ročník.

Reklama

Související témata: