Hlavní obsah

Trénink rychlobruslařů v Inzellu komplikuje koronavirus

Trénink rychlobruslařů v Inzellu, kam míří za přípravou i česká hvězda Martina Sáblíková, komplikuje koronavirus. Po několika pozitivních testech na covid-19 mezi závodníky byla místní Max Aicher Arena v týdnu uzavřena, aby mohla být vydezinfikována. Z Německa už kvůli nastalé situaci odcestovaly všechny nizozemské týmy, které se zde připravovaly.

Foto: Pavel Lebeda/Sport Invest

Martina Sáblíková v Tomaszówě v závodě na 3000 m.

Článek

Sáblíková podle zastupující společnosti Sport Invest přesto do Inzellu se svým týmem dnes odjede a počítá s tím, že zde bude pokračovat v přípravě. Po obnovení tréninků, které se očekává v neděli, budou na led vpuštěni jen rychlobruslaři s negativním testem.

O problémech v Inzellu informovala agentura SID, podle které byla nemoc covid-19 odhalena u dvojice německých rychlobruslařů a také u dvojnásobného olympijského vítěze Kjelda Nuise z Nizozemska. Ten nákazu potvrdil na sociálních sítích.

Foto: Sport.cz

Německá rychlobruslařka Stephanie Beckertová - ilustrační foto.

"Měl jsem jen mírné příznaky chřipky, necítil jsem se špatně," uvedl Nuis, který je držitelem světového rekordu na trati 1500 metrů. Zatímco třicetiletý Nizozemec zůstal v izolaci v Inzellu, jeho krajané odjeli ve čtvrtek domů, kde ale do karantény musejí také.

Reklama

Související témata: