Hlavní obsah

Na sáňkařském MS byly rozdány jen tři sady medailí místo čtyř

CESANA

Na sáňkařském mistrovství světa v Cesaně se uskutečnily pouze tři závody namísto plánovaných čtyř. Pořadatelé museli zrušit závěrečnou soutěž družstev, kterou narušovaly problémy se startovacím zařízením. Potíže s elektronikou opakovaně zapříčinily, že při dosažení cíle jednou posádkou nebyl na trať puštěn další člen štafety.

Foto: Jim Young , Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Týmová disciplína se od této sezony jezdí v rámci Světového poháru. Komplikace při vrcholném závodu roku udělaly sáňkařům silnou čáru přes rozpočet v jejich snaze dostat štafetu do olympijského programu. Rozhodovat by se o tom mělo v dubnu.

"Samozřejmě, že to nebyla dobrá reklama," řekl zklamaný prezident sáňkařské federace FIL Josef Fendt. "Nemám pro to vysvětlení. V sezoně jsme bez jediného problému uspořádali už pět týmových závodů, a při vrcholné akci nás postihne tohle," divil se.

Jury nejprve rozhodla rozběhnutý závod kompletně zopakovat, když ale technika zkolabovala znovu hned u prvního týmu na trati, soutěž nadobro odvolala.

Tituly se tak udělovaly jen v individuálních disciplínách. V sobotu se radovali Němka Tatjana Hüfnerová a Ital Armin Zöggeler, dnes vyhráli závod dvojic rakouští bratři Andreas a Wolfgang Lingerovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články