Hlavní obsah

Rychlobruslařka Pechsteinová se po trestu vrací k závodění

BERLÍN

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová se po vypršení dvouletého trestu za doping vrací k závodění. Pětinásobná olympijská vítězka bude podle agentury Reuters o víkendu startovat na mezinárodních závodech v Erfurtu.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Claudia Pechsteinová

Článek

"Dnes o půlnoci skončila moje dvouletá noční můra. Nikdy neodpustím těm, kteří mě tak mučili, ale už jsem za tím udělala tlustou čáru," řekla Pechsteinová, která by si v Erfurtu ráda vyjela místo pro únorovém závodu SP v Salt Lake City. "Pojedu na tratích 3000 a 1500 metrů a zkusím zajet časy potřebné ke startu ve Světovém poháru," dodala. V Německu bude chybět světová elita včetně Martiny Sáblíkové, kterou o víkendu čeká mistrovství světa ve víceboji v Calgary.

Osmatřicetiletá Pechsteinová dostala dvouletý distanc za podezřelé hodnoty ve vzorcích z roku 2009. Německá reprezentantka, která nikdy neměla pozitivní nález, se však s trestem nesmířila a bránila se tvrzením, že muselo dojít k záměně vzorků. S odvoláním k Mezinárodní arbitráži CAS ale neuspěla a přišla o účast na šestých olympijských hrách za sebou.

Návrat Pechsteinové navíc komplikuje ministerstvo vnitra, jehož je jako policistka zaměstnancem. Podle agentury SID může rychlobruslařka zapomenout na finanční podporu ministerstva, které po ní navíc požaduje návrat do běžné policejní služby.

Reklama

Související témata: