Hlavní obsah

Potvrzeno. Konečný bude boxovat o světový titul s Bajsangurovem

KLADNO

Konečně padl verdikt. Organizace WBO odebrala pás světového šampióna boxerovi Sergeji Dzinzirukovi. A to znamená jediné. O titul mistra světa se v lehké střední váze utkají Lukáš Konečný a Rus Zaubrek Bajsangurov, kterému asociace titul přidělila. O termínu a místu má být rozhodnuto do deseti dnů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Konečný

Článek

„Dozvěděl jsem se to už v úterý, ve středu mi volal manažer, že to je hotové a dneska mi volali opět. Také z Brna se ozvali, že udělají vše pro to, aby byl zápas právě tam,“ řekl pro Sport.cz Konečný, který je nyní s rodinou na dovolené v Egyptě.

Český boxer měl bojovat o mistrovský pás s Dzinzirukem 30. září právě v Brně, ale Ukrajinec zápas pro zranění odvolal, na tento popud mu asociace WBO posléze titul odebrala. Nyní Konečného čeká jiný soupeř. Ale kde?

„Dohoda by měla být rychlá, ale víte jako to je. Až zápas proběhne, tak vítěz půjde na Dzinziruka. Doufám, že vyhraju a dočkám se odvety," neskrývá cíl český boxer, který už s Ukrajincem prohrál klání o svět v roce 2008.

Vítěz utkání Konečný - Bajsangurov se musí do ringu s Ukrajincem postavit do 120 dní. „Jsem ve velkém tréninku už dlouho, od ledna tvrdě makám, měl jsem chvíli pauzu, teď jsem na chviličku vysadil. Až se vrátím, nasadím opět tvrdý trénink a stravu. Ani mi to už nevadí, zvykl jsem si,“ usmál se Konečný.

Reklama

Související témata: