Hlavní obsah

Mistr Evropy v shorttracku Fauconnet dostal trest za doping

Mistr Evropy v rychlobruslení na krátké dráze Thibaut Fauconnet byl potrestán osmnáctiměsíčním zákazem činnosti kvůli porušení pravidel o dopingu. Šestadvacetiletý Francouz měl vloni v prosinci při Světovém poháru v Číně pozitivní test na zakázanou látku tuaminoheptan.

Článek

Fauconnet výsledek dopingové zkoušky vysvětlil užitím nosních kapek proti nachlazení a chce proti trestu, který začal platit zpětně od 27. prosince, bojovat u arbitrážního soudu CAS.

Fauconnet kvůli tomu chybí na startu Světového poháru v Salt Lake City, kde měl zahájit cestu za obhajobou celkového prvenství na trati 1000 metrů. Francouzskému deníku L'Equipe řekl, že se o trestu dozvěděl až čtyři dny před odletem do USA. "Vím jen to, že se odvolám," řekl sportovec, který byl v minulé sezóně celkem jedenáctkrát testován s negativním výsledkem.

Jeho domácí svaz se kriticky pozastavil nad délkou trvání celého procesu. O pozitivním testu se prý vědělo už v květnu, a kdyby mezinárodní federace ISU vynesla verdikt dříve, mohl se Fauconnet pokusit odvrátit trest u CAS ještě před startem sezóny.

Reklama