Hlavní obsah

České sportovní gymnastky skončily na ME páté

České reprezentantky skončily na mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice žen v tureckém Mersinu páté v soutěži družstev. Tým ve složení Aneta Holasová, Dominika Ponížilová, Sabina Hálová, Magdaléna Coufalová a Natálie Brabcová zopakoval v dnešním šestičlenném finále umístění z kvalifikace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní gymnastka Aneta Holasová na archivním snímku během představení motivu oblečení pro LOH v Tokiu.

Článek

Z vítězství se radovaly gymnastky Ukrajiny, které získaly 154,663 bodu a navázaly na triumf svých krajanů z minulého týdne. Favorizované Rumunky porazily těsně o 167 tisícin bodu, bronz v Turecku vybojovalo družstvo Maďarska.

Češky získaly ve finále 140,530 bodu a jejich účinkování na šampionátu skončilo. Do nedělního finále na jednotlivých nářadích se žádná z reprezentantek nedostala. Nejblíže postupu byla Ponížilová, která skončila v kvalifikaci desátá na přeskoku. Budoucí olympioničce Holasové se nedařilo, na přeskoku byla čtrnáctá a na kladině šestnáctá.

V Mersinu, který jako pořadatel zaskočil po odstoupení Baku, chybějí kvůli pandemii koronaviru reprezentantky řady silných států, jako je Rusko, Nizozemsko, Británie, Francie nebo Švýcarsko.

Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice žen v Mersinu (Turecko):
Družstva:
1. Ukrajina (Bačynská, Hubarevová, Motaková, Radivilovová, Varinská) 154,663
2. Rumunsko 154,496
3. Maďarsko 151,597
...5. ČR (Coufalová, Hálová, Holasová, Ponížilová, Brabcová) 140,530.

Reklama