Hlavní obsah

Krasobruslař Březina je po krátkém programu v Paříži třetí

Český krasobruslař Michal Březina je třetí po krátkém programu v pařížské soutěži seriálu Grand Prix. Vítěz říjnové Americké brusle nestačil v první části Trofeje Erika Bomparda jen na mistra světa Patricka Chana z Kanady a Číňana Nan Songa.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Krasobruslař Michal Březina v Paříži.

Článek

Jednadvacetiletý Březina dostal za svůj krátký program od rozhodčích 74,32 bodu, téměř o pět bodů méně než při svém triumfu před měsícem v Kalifornii. Jízdu zahájil čistě skočeným trojným axelem a pokračoval na jistotu bez čtverných skoků. O více bodů přišel při drobných chybách při piruetách.

Čtvrtý muž z předchozích dvou světových šampionátů Březina bude ve volné jízdě útočit na své třetí stupně vítězů v Grand Prix v kariéře, situace na druhém až pátém místě je nicméně mimořádně vyrovnaná. Na druhého Nan Songa ztrácí Březina 2,21 bodu, před pátým Florentem Amodiem z Francie má český reprezentant náskok necelé tři body.

Od skupiny bojující o stupně vítězů se odpoutal jen vítěz Kanadské brusle Chan, jenž navzdory pádu po absolvování čtverného toeloopu dostal 84,16 bodu.

Volné jízdy jsou v sobotu na programu od 13:30.

Trofej Erika Bomparda, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení:
Muži - po krátkém programu: 1. Chan (Kan.) 84,16, 2. Nan Song (Čína) 76,53, 3. Březina (ČR) 74,32.

Reklama