Hlavní obsah

Němci dopingovou kauzu Pechsteinové znovu neotevřou

BERLÍN

Německá antidopingová agentura se nebude opětovně zabývat dopingovým případem legendární rychlobruslařky Claudie Pechsteinové z roku 2009 poté, co se závodnice sama udala, aby byla očištěna. Nic nehodlají podle jejího právníka podniknout ani Mezinárodní bruslařská unie ISU ani německý svaz, proto se Pechsteinová znovu obrátí na sportovní arbitráž CAS v Lausanne a od německého svazu požaduje odškodné "v astronomické výši".

Foto: Colin Braley, ČTK/AP

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová.

Článek

V únoru před dvěma lety dostala pětinásobná olympijská vítězka a předchůdkyně současné královny dlouhých tratí Martiny Sáblíkové dvouletý distanc kvůli podezřelým hodnotám krve, aniž by však měla pozitivní test na zakázané látky. Udání sama na sebe podala v polovině září. Nyní se obrací opět na CAS a odškodné po německém svazu požaduje v "astronomické výši" několika milionů eur.

Pechsteinová stále nařčení z dopingu odmítá a tvrdí, že má abnormální hodnoty dědičně po svém otci. Po návratu na ledové ovály přineslo nové testování krve obdobné výsledky, které před téměř třemi lety vedly k jejímu potrestání.

Po odpykání trestu téměř čtyřicetiletá Němka znovu závodí a dnes bude soupeřkou Sáblíkové na pětikilometrové trati v závodu Světového poháru v Heerenveenu.

Reklama

Související témata: