Hlavní obsah

Rusko vykročilo za premiérovým vítězstvím v krasobruslařské World Team Trophy

Ósaka

Rusko vykročilo za premiérovým vítězstvím v krasobruslařské soutěži družstev World Team Trophy. Po prvním ze tří soutěžních dnů v japonské Ósace vede s dvoubodovým náskokem před americkými obhájci trofeje. Ruskému týmu pomohli především ženy a tanečníci, kteří nasbírali maximální počet bodů.

Foto: Hiro Komae, ČTK/AP

Ruští mistři světa Victoria Sinicinová a Nikita Kacalapov.

Článek

Mistři světa Victoria Sinicinová a Nikita Kacalapov vyhráli rytmický tanec a roli favoritek potvrdily v krátkém programu také ženy. Pořadí v něm bylo stejné jako to celkové na nedávném MS, vyhrála Anna Ščerbakovová před Jelizavetou Tuktamyševovou. Jen v krátkém programu mužů se ruští zástupci na stupně vítězů neprobojovali. Michail Koljada skončil pátý a Jevgenij Semeněnko sedmý.

Právě v mužské kategorii si nejvíce pomohli vítězové posledního ročníku Američané. Trojnásobný světový šampion Nathan Chen zvítězil a jeho týmový kolega Jason Brown skončil třetí, i když jako jediný v soutěži nezařadil čtverný skok. Vklínil se mezi ně jen dvojnásobný olympijský šampion Juzuru Hanju.

Foto: Meissner Martin, ČTK

Natálie Taschlerová a Filip Taschler v rytmickém tanci na MS.

Elitní japonský krasobruslař mohl na rozdíl od mistrovství světa, kde byly prázdné tribuny, pobavit svým rockovým programem na píseň Let Me Entertain You Robbieho Williamse i diváky. Publikum v Ósace mu tleskalo od začátku do konce a dodávalo jízdě ještě větší jiskru. Jiná forma povzbuzování v rámci opatření proti koronaviru není povolená.

Foto: Meissner Martin, ČTK

Eliška Březinová během volné jízdy na MS.

Při této soutěži družstev, kterou zatím vyhrávali jen Američané a Japonci, se hodnotí samostatně krátké programy a volné jízdy. Body se přidělují za pořadí sestupně od dvanácti. Vedoucí Rusko bude favoritem i ve sportovních dvojicích díky světovým šampionům Anastasii Mišinové a Alexandru Galljamovovi.

Krasobruslařská soutěž týmů World Team Trophy v Ósace:
Muži - krátký program:
1. Chen (USA) 109,65 bodu
2. Hanju (Jap.) 107,12
3. Brown (USA) 94,86.
Ženy - krátký program:
1. Ščerbakovová 81,07
2. Tuktamyševová (obě Rus.) 80,35
3. Sakamotová (Jap.) 77,78.
Taneční páry - rytmický tanec:
1. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 86,66
2. Guignardová, Fabbri (It.) 82,93
3. Hawayeková, Baker (USA) 76,79.
Průběžné pořadí:
1. Rusko 49 bodů
2. USA 47
3. Japonsko 42.

Reklama

Související témata: